Back to All Events

17 september 13:00 - 23:00 u Festival Weesperflat 50 jaar

  • Jonas Daniel Meijerplein J.D. Meijerplein Amsterdam (map)
Weesperflat aan hert begin van de Weesperstraat

Weesperflat aan hert begin van de Weesperstraat

Vijftig jaar geleden werd de eerste studentenflat van Nederland, De Weesperflat, in gebruik genomen. Twintig generaties bewoners vonden er hun thuis en maakten van de Weesperflat een icoon in Amsterdam.

Om dit jubileum te vieren organiseert Stichting Weesperflat 50 op zaterdag 17 september van 13:00 tot 22:00 een festival op het Jonas Daniël Meijerplein. met o.a. optredens van artiesten met een flatverleden, een discussiepanel met de architect Herman Hertzberger, een boekpresentatie en exposities en films geïnspireerd door de flat. Voor wie zijn oude afdeling weer eens wil bekijken zijn er rondleidingen.

Zie voor het programma en bestellen van tickets www.weesperflat50.nl/festival