Back to All Events

8, 9 en 10 september Ontdekdagen Marineterrein


  • Marineterrein 5 Kattenburgerstraat Amsterdam, NH, 1018 JA Netherlands (map)

Met het principebesluit is de planvorming over de toekomst van het Marineterrein Amsterdam een stap verder gekomen. Lees hier het eerdere nieuwsbericht daarover op deze website. Op 8, 9 en 10 september 2017 kan iedereen komen kijken wat er nu gebeurt op het terrein en reageren op de plannen voor de toekomst.

In januari 2015 is de Voorwerf van het Marineterrein Amsterdam opengesteld voor publiek en sinds januari 2017 is daar Kade West bijgekomen. In de vrijgekomen gebouwen huizen inmiddels zo’n 30 innovatieve bedrijven en horecagelegenheden. Er gebeurt van alles op het terrein, maar voor de buitenwereld is dat niet altijd goed zichtbaar. Daarom gaan tijdens de Ontdekdagen alle deuren open en is er een bomvol programma georganiseerd waarbij vooral heel veel te doen is.  Zoals tech-workshops, testlabs, meet-ups voor makers en demonstraties van virtual reality. Daarnaast zijn er rondleidingen door gidsen en fitness workouts. Voor kinderen zijn er workshops en zelfs een speciaal kidslab. In de avond loopt het programma door met openluchtcinema en live muziek bij het TAB Festival.

De Ontdekdagen bieden ook alle gelegenheid om brandende vragen te stellen over de ontwikkelingen op het terrein. De Wittenburgerzaal – een ruimte direct naast de entree op Kattenburgerstraat 5 –  is de plek waar  je met vragen en opmerkingen over de planvorming terechtkunt. Dit kan overigens ook de hele maand september op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur.

De toegang tot de Ontdekdagen is geheel gratis. Voor enkele programmaonderdelen zoals de proeverijen wordt wel een bijdrage gevraagd.

Vrijdag 8 september: 17.00 – 23.00 uur: bezichtiging Smartroof 2.0 (groen dak), opening Bierfestival met bier van 15 brouwers, live muziek en 20:30 u buitenbios.

Zaterdag 9 september: 12.00 – 23.00 uur en zondag 12:00 - 20:00 uur: o.a. elk uur huiskamergesprekken over toekomst Marineterrein, theatervoorstelling de Vijf Variaties, rondleidingen, proeverijen, bierfestival met live muziek, workshops 3D-printen en Repair Café, voetbaltoernooi en sportieve spelletjes, kinderprogramma en archeologielezing.

Bekijk hier informatie over het bierfestival en lees het complete programma op https://www.marineterrein.nl/agenda/ontdekdagen-marineterrein-amsterdam/