Back to All Events

11 oktober 19:00-21:30 u inloopavond spoorplannen Prorail en fietsplannen gemeente Kattenburgerstraat

  • Pakhuis de Zwijger 179 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 HC Netherlands (map)

Donderdag 11 oktober tussen 19:00 en 21:30 uur zijn er tegelijkertijd twee inloopavonden in Pakhuis de Zwijger. Het zijn informatiemarkten waar u met de plannenmakers in gesprek kunt gaan om de plannen te laten uitleggen en vragen te beantwoorden.:

  • ProRail geeft een toelichting op de plannen voor het Programma Hoogfrequent spoor:bredere perrons en meer roltrappen op het CS, vernieuwing brug Oostertoegang , fly-over bij emplacement DIjksgracht, spoorverbreding bij Het Funen, en 40 % meer treinen. De informatie betreft een tussenstand. De definitieve onderzoeksresultaten worden rond de jaarwissling gepresenteerd en vervolgens gepubliceerd als Tracébesluit en Milieueffectrapportage.
    Lees hier de uitnodiging van ProRail.

  • de gemeente Amsterdam haakt aan bij de werkzaamheden van ProRail door een extra spoorwegonderdoorgang te laten maken naast het bestaande spoorwegviaduct in de Kattenburgerstraat voor het extra fietsverkeer dat verwacht wordt vanwege de Javabrug naar Noord. De nieuwe fietsonderdoorgang komt direct ten oosten van de bestaande onderdoorgang. In het verlengde daarvan komt dan ook een nieuwe fietsbrug over de Dijksgracht naast de Mariniersbrug. Voor de fietsroute is een aantal varianten in onderzoek. In de zomer van 2019 zullen die aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Ook de kruising met de Piet Heinkade is bij het onderzoek betrokken. De gemeente informeert u nu over de eerste ideeen. Lees hier de uitnodiging.