Back to All Events

23-25 augustus Amsterdamse Waterspelen in de binnenhaven van het Marineterrein


  • Binnenhaven Marineterrein 7 Kattenburgerstraat Amsterdam, NH, 1018 JA Netherlands (map)
Waterspelen.jpg

In het laatste weekend van de zomervakantie, van 23–25 augustus, vinden op initiatief van Pension Homeland voor het eerst de Amsterdamse Waterspelen plaats: een water arena in de binnenhaven, met sport en spel op het water. Denk aan kanorugby, schoonzwemmen, zeepkistenraces, kanoën, suppen, zeilen, allemaal gratis en in de eerste plaats voor buurtbewoners. Samen met professionele organisaties worden ruimvan tevoren allerlei workshops opgezet, voor de sportactiviteiten, maar ook voor het bouwen van de zeepkisten.

Voor en door buurt en community: Kiki Stoffels, programmeur, is zelf buurtbewoner, en is al met allerlei organisaties en mensen aan de slag. Er is ook een stagiaire uit de buurt gevonden en organisaties als Dock en Sciandri doen mee. Ook Clubhouse/La Bolleur en AMS Institute op het Marineterrein dragen bij, bijvoorbeeld in de opgave hoe we het water met zijn allen (op een leuke manier) schoon kunnen houden.

Meedoen: Vrijwilligers uit de buurt kunnen zich melden; mensen die kunnen lassen, kunnen bouwen, mensen die jongeren uit de buurt kunnen enthousiasmeren; iedereen is welkom! Mail naar Kiki@amsterdamsewaterspelen.nl .