Buurtmagazine 1018, november 2014

Redactioneel

Klik op de afbeelding voor het complete blad

Klik op de afbeelding voor het complete blad

1018 is de postcode van het oostelijke centrum van de stad. 1071 is ook een postcode. Daar zijn bewoners apetrots op
hun gebied, ook wel het Museumkwartier genoemd. Want daar staan het Rijksmuseum en het Van Gogh en Stedelijk museum. En ook nog eens het Concertgebouw. Om over het Vondelpark maar niet te spreken. Op zo’n wijk mag je terecht trots zijn. “Ik woon in 1071…” Het klinkt bijna bekakt.
Heel wat minder hoog van de toren blazen de bewoners van 1018. Ofschoon, weten zij eigenlijk wel dat ze in een gebied wonen dat de vergelijking met 1071 glansrijk kan doorstaan? Wij hebben twee grote musea, ook van wereldnaam: de Hermitage en Het Scheepvaartmuseum. Carré doet in bezoekersaantallen niet onder voor het Concertgebouw.
Het Vondelpark valt in het niet bij Artis en de Hortus, waar werkelijk iets te zien en te beleven valt. En waar laat je staatshoofden logeren als die Amsterdam bezoeken? Juist, in het Amstelhotel.
Het oostelijke centrum van Amsterdam is welbeschouwd een uniek gebied. Daar mogen wij ons best wat meer bewust van worden. Er gebeurt hier natuurlijk nog veel meer. De universiteit
legt er een enorm beslag op. Hotels schieten uit de grond. Amsterdamse politici hebben dit deel van de stad ontdekt en hebben er grote plannen mee. Denk aan de Eilandenboulevard.
Of aan het Namenmonument in het Wertheimpark. Of aan de bestemming van het Marineterrein. Maar er wonen ook mondige burgers die niet alles pikken. 1018 volgt al
die ontwikkelingen op de voet. En houdt u op de hoogte!

Heeft u iets te melden? Stuur een bericht naar redactie1018@gmail.com