Vergunning voor twee restaurants Zeeburgerpad nr. 1, 2 en 3

Zeeburgerpad nr. 1, 2 en 3 wordt horeca

Zeeburgerpad nr. 1, 2 en 3 wordt horeca

De uitbaters van Hannekes Boom, Cannibale Royale en De Vergulden Eenhoorn krijgen vergunning voor twee nieuwe restaurants aan het begin van het Zeeburgerpad. Dat heeft de Bestuurscommissie Centrum op 5 juli besloten. Zeeburgerpad 1 met 150 m2, een ruimte die tot voor kort door de Coffee Company werd gebruikt, wordt een laagdremelig restaurant in Amsterdamse sfeer. De andere ruimte, de voormalige VERF-zaak meet 300 m2 en biedt een meer gevarieerd menu uit de Franse, Italiaanse en Oosterse keuken. Daarbinnen ligt een entresol van 100 m2 met een Italiaanse sfeer. Aan het water komt een smalle strook terras dat tot 23;00 uur open is. Openingstijden van de restaurants zijn zondag t/m donderdag tot 1:00 uur en vrijdag en zaterdag tot 3.00 uur. Lees hier het plan van de ondernemers. 

In 2014 ontstaond grote bezorgdheid bij de bewoners van het Zeeburgerpad en het stadsdeel over de verloedering en schimmige activiteiten. Het idee is dat een horecazaak kan bijdragen aan het verbeteren van de sociale veiligheid op het Zeeburgerpad.

I n meerdere overleggen met de aanvrager, het stadsdeel en de buurtcommissie is het plan zoals het in eerste instantie is ingediend aangepast op potentieel overlast gevende zaken:

  • De gewenste horeca-3 (café) vestiging (oorspronkelijke aanvraag 26 oktober 2015) op Zeeburgerpad 1 is veranderd in een horeca-4 concept (restaurant), dit pand heeft al een horeca-4 bestemming;
  • De gewenste uitbreiding van de terrassen aan het water is ingeperkt tot de uitbreiding met een klein hoekje, waarbij tevens is geëist dat het terras wordt omheind met een glazen wand.
  • De gewenste avondzaaktijden worden niet toegekend en zijn veranderd in dagzaaktijden;
  • Er is een oplossing gevonden voor het fietsparkeren;
  •  De terrassen dienen ook in de zomer om 23.00 uur te sluiten;
  • De ondernemer blijft in overleg met de buurtcommissie om overlast te voorkomen dan wel direct maatregelen te kunnen treffen indien overlast zich voordoet.
  • De aanvragers moetren nog  een akoestisch rapport aanleveren, wat kan leiden tot aanvullende geluids(isolatie)eisen.