Programma SOOP mei en juni 2017

De SOOP is een ontmoetingsruimte voor ouderen in postcodegebied 1018 in de Nieuwe Kerkstraat 124. Elke werkdag open van 11:00 - 17:00 uur. Toegang gratis tenzij anders vermeld.

Tot en met 31 mei VERRASSENDE VLEKKEN een door krijt geinspireerde tentoonstelling van buurtgenoot Els Kramer.

Donderdag 11 mei 16:30 u SOOP-salon '10 x 5'Eigen Talent. Een optreden, al weer voor de vijfde keer, van eigen SOOP-talent, ter afsluiting van het seizoen. Iedereen die zich opgeeft heeft vijf minuten een podium, met een lied, een gedicht, een muziekstuk, of een ander soort groeps- of solopresentatie. Er zal dus weer veel moois te zien en te horen zijn.
Voor wie zelf het podium op wilzijn nog een paar plaatsen vrij!
Wees er dus snel bij: aanmelden kan bij Helen Metzelaar h.h.metzelaar@uva.nl .  

Donderdag 1 juni 16:30 uur: Vernissage feestelijke opening van de tentoonstelling 'Gaande Weg'van buurtgenoot en kunstschilder Joop Hulskamp.

Woensdag 7 juni 14:00 - 15:00 u inloopspreekuur voor computerproblemen. Kosten: € 2,50 per keer (maximaal een half uur). Heb je een laptop, neem die dan mee.

Donderdag 29 juni 16:30 u: SOOP-lezing door Maarten Frankenhuis over Artis in oorlogstijd. In samenwerking met de Vrienden van de Plantage. Aansluitend buurtborrel.

Basiscursus Grafiek en Sjabloondruk 4 ochtenden op woensdag 11-13 uur op 24 en 31 mei, 7 en 14 juni.
Eind mei start een herhaling van de korte cursus van 4 lessen, over de belangrijkste aspecten van de sjabloon-druk, een techniek zonder drukpers. Er zal o.a. aandacht besteed worden aan Hendrik Werkman, een Groningse drukker en bijzonder kunstenaar, die met zijn “druksels” bekend is geworden.
Kosten:  € 15,00 (incl. materiaal)
Aanmelden bij Aaltje Scheffer, ascheffer@hetnet.nl

Vervolgcursus Sjabloon drukt door. Als de basiscursus hierboven maar dan tussen 14 en 16 uur.

Cursus Leer Facebook kennen door Wim Claassen.
Maandag 14:00-16:00 uur vanaf 12 juni 5 lessen. Kosten € 30. Opgeven bij soopcomputercursus@gmail.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam cursus en startdatum

Zie voor meer info over de SOOP www.soopnet.nl en de SOOP-pagina op deze website.