Willem Meijer overleden

Willem Meijer overledenJPG.JPG

Willem Meijer, penningmeester van de Stichting Oosterkerk en ruim 25 jaar actief betrokken bij de Oosterkerk, is op 4 september onverwacht overleden.

Henk Verhoef heeft namens de Stichting Oosterkerk en de Stichting Van Oeckelenorgel op de website van de Oosterkerk een 'In Memoriam' geschreven. Enkele citaten: "Behalve de vrijwillige brandweer, was de Oosterkerk Willems grote passie. Na zijn verhuizing naar de Oostenburgergracht, begin jaren ’90, is hij bij het gebouw betrokken geraakt. Hij werd secretaris van de Stichting Oosterkerk, en later penningmeester. In de tijd dat de sociale instellingen in de kerk waren gehuisvest, was hij een van de drijvende krachten achter het succes van dit model. De Stichting Oosterkerk bloeide, en kon bijvoorbeeld eind jaren 1990 het monumentale Van Oeckelen-orgel laten restaureren. Na de restauratie werd Willem, vanzelfsprekend, penningmeester van de Stichting Van Oeckelen-orgel, opgericht om het instrument te beheren en te onderhouden. Maar Willem was in de Oosterkerk ook regelaar, gids, stoelensjouwer, concertorganisator, spreekstalmeester en geluidstechnicus. Iedereen die de kerk meer dan een of twee keer heeft bezocht, is hem tegengekomen. (.....)"

Op dinsdagochtend 12 september is het afscheid van Willem in de Oosterkerk. Vanaf 9:30 uur bent u daar welkom voor een kopje koffie. Om 10:15 uur wacht iedereen Willem op bij de voetgangersbrug voor de Oosterkerk (Overhaalsgang). Vervolgens vindt een afscheidsbijeenkomst plaats in de kerk.

Lees hier het complete In Memoriam