Plantagebuurt

Bouw Cartesius 2 Lyceum aan Plantage Muidergracht uitgesteld

Het Parool van 17 september meldt dat de gemeente Amsterdam de bouw van het Cartesius 2 Lyceum aan de Plantage Muidergracht moet uitstellen omdat geen enkele aannemer zich heeft ingeschreven voor de aanbesteding. Aannemers zitten vol met werk en kunnen geen nieuw werk meer aan. Daarbij spelen ook tekorten aan personeel en materiaal als heipalen een rol. Daardoor gaan ook de prijzen omhoog.

Agenda SOOP in september en nieuwe cursussen

Programmma SOOP, Nieuwe Kerkstraat 124 hs. De SOOP is als ontmoetingsruimte geopend maandag t/m vrijdag 11:00 - 17:00 u.

  • Donderdag 20 september 16:30 uur SOOP-salon. Verrassingsconcert i.s.m. Conservatorium Amsterdam

  • Donderdag 27 september 16:30 uur Film Amsterdam Wildlife over natuur in Amsterdam (Lezing René Mentink over het Tropeninstituut UITGESTELD NAAR 27 OKT)

  • (Aansluitend) Donderdag 27 september 17:30 uur: Maandelijkse buurtborrel i.s.m. PWO/Vrienden v.d. Plantage.

  • 30 september 14:00 u (zaal open 13:30 u) SOOP-Cinema: Oh brother where art thou van Joel en Nathan Coen uit 2000. Toegang € 3,50.

SOOP organiseert tegen geringe kosten zeer veel cursussen. Over kunst en cultuur, talen, schrijven en computer- en tabletcursussen. Klik hier. voor info en aanmelding.

Bewonersprotest tegen nieuwbouw UvA op Roeterseiland in Het Parool

Op vrijdag 24 augustus is in Het Parool in de rubriek 'Het hoogste woord' een paginagroot artikel verschenen over de bezwaren van bewoners tegen het UvA-plan voor de bouw van een nieuwe collegezaal op het enige postzegelparkje op het Roeterseilandde UvA . Michel Snoeren, voorzitter van bewonerscommissie Sarphatiblok,  betoogt dat 'Klein Versailles' voor de bewoners behouden kan blijven als de Universiteit de bestaande gebouwen efficienter gaat gebruiken. Hij heeft gehoord dat de UvA het nieuwbouwplan gaat voorleggen aan architect Pi De Bruin en roept hem op om de UvA te overtuigen dat dit plan in strijd is met het concept van een open campus op het Roeterseiland.

Lees hier het hele artikel.  

Plantage Weesperbuurtvereniging in verzet tegen verkeersplannen Plantagebuurt

In een brief aan verkeerswethouder Sharon Dijksma vraagt de Plantage Weesperbuurtvereniging om een open overleg met de wethouder en stadsdeel Centrum over de verkeersplannen voor de Plantage Mideenlaan, Plantage Kerklaan en Plantage Parklaan. De bewoners van de Plantagebuurt zijn keer op keer tegen een muur gelopen bij de inspraak op de ambtelijke plannen en wijst daarom de voorgenomen 'gewone' inspraakavond af. Er moet nu eerst naar de buurt geluisterd worden.

Wat er fout is aan de plannen wordt uitgebreid beargumenteerd. De verkeersveiligheid verslechtert en er worden onnodig bomen gekapt. De buurt bepleit eenvoudiger en goedkopere oplossingen. Lees hier de complete brief van de Plantage Weesperbuurtvereniging..

Omwonenden Sint Jacob door rechter in ongelijk gesteld

De Amsterdamse rechtbank heeft het beroep van bewoners tegen het verlenen van een vergunning voor de bouw van een appartementencomplex op de plaats van voormalig verpleeghuis Sint Jacob ongegrond verklaard. De bewoners kregen op al hun argumenten nul op het rekest.

Kern van hun bezwaar is dat het massieve en strenge ontwerp van architect Pi de Bruin vanwege zijn hoogte en uitstraling zal detoneren in de Plantage. Ook vrezen zij dat de geplande parkeergarage aan de Plantage Muidergracht in die smalle straat voor gevaarlijke situaties zal gaan zorgen.

Agenda SOOP 31 mei t/m 28 juni 2018

Programmma SOOP, Nieuwe Kerkstraat 124 hs. De SOOP is als ontmoetingsruimte geopend maandag t/m vrijdag 11:00 - 17:00 uur.

De zomersluiting dit jaar is van 16 juli tot en met 3 augustus. Dan zijn wij open van 11.00 tot 14.00 uur en van 6 augustus tot en met 24 augustus zijn wij 's middags open van 14.00 tot 17.00 uur.

Zie voor info en aanmelding voor nieuwe cursussen de SOOP-Nieuwsbrief. Klik hier.

Hotel gemengd met kinderdagverblijf De Kleine Wereld, Plantage Middenlaan

In De Volksrant van 22 mei staat een column van Margriet Oostveen met als titel 'Toeristen in de creche'. In twee wit geschilderde panden rechts van creche De Kleine Wereld aan de Plantage Middenlaan is sinds kort hotel Quentin Zoo gevestigd. Dit hotel heeft ook kamers op de bovenverdiepingen van het door Aldo van Eyck ontworpen pand van De Kleine Wereld. Hotelgasten lopen samen met peuters door de gang en op de trap. Hotelgasten gooien peuken uit het raam die de leidsters uit de binnentuin moeten oprapen..

Vier jaar geleden is hiervoor een Omgevingsvergunning afgegeven, maar niet voor het deel waar het kinderdagverblijf zit. Wethouder Kock heeft nu toegezegd  dat Bouw- en Woningtoezicht er zo snel mogelijk naar gaat kijken.

Lees hier het complete Volkskrantartikel.

16 mei 9:00 uur rechtszaak van bewoners tegen nieuwbouw Sint Jacob

Op 16 mei 9:00 uur behandelt de meervoudige kamer van de Rechtbank Amsterdam het beroep dat door omwonenden is ingesteld tegen de Omgevingsvergunning voor de nieuwbouw op het terrein van Sint Jacob aan de Plantage Middenlaan 52. De zitting vindt plaats in de F. Roeskestraat TOR. G. Het is een openbare zitting. De aanwezigheid van veel buurtbewoners laat de rechters zien dat dit een kwestie si die veel buurtbewoners aan het hart gaat.

Bewoners Sarphatiblok willen net aangelegd groen Roeterscampus niet laten volbouwen

‘Achterbaks en uitgenast’. Zo kwalificeren de bewoners van het Sarphatiblok de manier waarop ze de bouwplannen van de UvA moesten vernemen. Ze zijn niet te spreken over een mogelijk extra gebouw op Roeterseiland. ‘De gemeente moet de bouwdrift van de UvA afstoppen,’ vindt bewoner Michel Snoeren.

Bovenstaande alinea is de opening van een uitvoerig artikel in de digitale universiteitskrant Folia. Het is de reactie op de bewonersbiref van de UvA waarin de bouw van een onderwijsgebouw op het postzegelpark wordt aangekondigd. Zie ons eerdere bericht van 17 april hierover.

De Sarphatiblokbewoners, direct omwonenden van het bewuste terrein, waren verrast, verbaasd en geschokt door de mededeling. Het terrein van de nieuwe bouwlocatie is immers in het laatste kwartaal van 2017 door Arcadis – in opdracht van de UvA – definitief ingericht als groene, stille ontspanningsruimte: een ‘postzegelparkje’ dat één van de rustpunten binnen de bebouwing van de campus is.
Het zou de voltooiing worden van de, reeds tien jaar voortgaande, herontwikkeling van het RoetersEilandComplex.
Tijdens de talloze buurtoverleggen die de UvA heeft georganiseerd is diepgaand met de buurt overlegd en gediscussieerd over o.a. de definitieve invulling van het laatste stukje (bouw)terrein (de voormalige centrale bouwplaats). Er is zelfs door de UvA daarbij aan de direct omwonenden gevraagd welke invulling zij aan het terrein wilden geven. De omwonenden hebben laten weten vooral de openheid van de ruimte en de stilte van zo’n plek  op prijs te stellen. Met dit gegeven heeft UvA vervolgens ontwerpbureau Inside Outside (landschaps-architecten) het ontwerp van het terrein laten inpassen in het totale buitenontwerp voor de campus. De omwonenden waren blij met het gezamenlijk eindresultaat..

Amper een half jaar na voltooiing kondigt de UvA nu aan het terrein alsnog te gaan bebouwen. Dit is voor de Bewonerscommissie Sarhatiblok een onbegaanbare weg. De Commissie heeft met steun van het Plantage WeesperbuurtOverleg (PWO) een brief geschreven aan het CvB UvA waarin gevraagd wordt om een gesprek. De bewoners willen meedenken over een alternatieve oplossing voor het ruimteprobleem. van de UvA. Lees hier de brief.

Terrasvergunning restaurant Entrepot geweigerd

De gemeente heeft de aangevraagde terrasvergunning voor restaurant Entrepotdok (Entrepotdok 7) geweigerd. Lees hier het besluit. De gemeente noemt in de argumentatie ook dat het hier gaat om een zeer rustig deel van het Centrum dat gekenschetst kan worden als een woongebied. Dat is precies wat de omwonenden in hun bezwaar hadden aangegegeven. Zie ons eerdere bericht van 22 maart.

Er lopen nog bezwaren tegen de late openingstijden van 1 uur door de week en 3 uur in het weekend. De bewoners bepleiten 23:00 uur als sluitingstijd. Bij een latere sluitingstijd veroorzaken vertrekkende gasten vooral in de zomer veel geluidsoverlast.

Wormenhotel in Mahatma Gandhiplantsoen wordt op 21 april geopend

In het verlengde van de Plantage Kerklaan is een wormenhotel geplaatst in het parkje dat door woonbootbewoner Roy is aangelegd. In dit parkje staat sinds kort een bord 'Mahatma Gandhi Plantsoen'. Op zaterdag 21 april om 13:00 uur wordt het wormenhotel geopend. Aan dit initiatief werkten mee: gemeente Amsterdam, Stichting Buurtcompost, Stichting Taste before you Waste, ASEED en broedplaats Dokhuis. Twee kilo wormen gaan hier compost maken van groente- en tuinafval. Het parkje kan wellicht profiteren van de compost.

Behalve deze opening zijn er ook eerste ontwikkelingen voor een 'Community Garden' in de Plantagebuurt. Contactadres: Sophia@TasteBeforeYouWaste.org

Wormenhotels schieten in Amsterdam als paddestoelen uit de grond. Bewoners kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een wormenhotel. De gemeente neemt daarna contact op voor de afhandeling. Een adviseur Buurtcomposteren peilt de animo, geeft een workshop ter introductie en begeleidt de buurt de eerste maanden bij beheer, gebruik en eerste ‘oogst’.
De gemeente geeft een wormenbak in bruikleen, met een aantal spelregels voor gebruik. De gemeente monitort en evalueert de voortgang en resultaten van het initiatief. Het streven: is om de wormenhotels als lokaal inzamelpunt van gf-afval op de kaart met afvalpunten van de gemeente te zetten.
Wie meer wil weten over de Amsterdamse aanpak kan contact opnemen met Stef le Fèvre via s.le.fevre@amsterdam.nl of Peter Jan Brouwer via p.j.brouwer@gmail.com. Bekijk de kaart van Amsterdamse buurtcompost-initiatieven.

Nieuw onderwijsgebouw UvA op Roeterseiland

Tussen het CREA-gebouw aan de Nieuwe Achtergracht en de Valckeniersstraat ter hoogte van de Pancrasstraat gaat de UvA een nieuw, flexibel onderwijsgebouw bouwen. Op dit moment is dit een groen gebied.

Het flexibele onderwijsgebouw kan behalve voor colleges ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals diploma-uitreikingen en voorlichtingsbijeenkomsten.De plannen worden op dit moment uitgewerkt en de UvA is van plan om in de tweede week van juni een inloopavond voor omwonenden organiseren. Daarna volgt de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Protest tegen uitbreiding hotel Plantage Muidergracht

Buurtbewoners hebben op vrijdag 17 maart met een korte, door de SP georganiseerde demonstratie geprotesteerd tegen de voorgenomen uitbreiding van het Garden Hotel aan de Plantage Muidergracht 33. In het pand, dat eerder elf huurwoningen in de sociale sector herbergde, heeft zich in 2010 een hotel gevestigd. Na de nodige uitbreidingen biedt dit nu ruimte aan 104 gasten, maar afgelopen najaar heeft de eigenaar een vergunning aangevraagd voor een verbouwing waardoor het aantal bedden kan worden verhoogd naar 118.

Eind vorig jaar heeft buurtbewoner Evert Holtzer, die naast het hotel woont, bezwaar aangetekend tegen de verbouwing. Hij vreest dat de overlast, die op dit moment al fors is, door de toename van het aantal slaapplaatsen nog verder zal toenemen. Ook veel andere buurtbewoners zijn de aanhoudende herrie van vaak flink aangeschoten hotelgasten zat.

Holtzer: “De eerste tijd zaten er vooral gezinnen met kinderen in het hotel. Dat ging prima. Maar al snel werd het een plek voor vriendengroepen die een paar dagen Amsterdam komen doen, vaak Engelsen die komen voor een vrijgezellenfeest. Laatst kwamen er uit een taxi allemaal mensen rollen verkleed als konijn. Nou, dan weet je het wel. Niet alleen dat er ’s nachts veel wordt geschreeuwd en gerookt, maar ze zetten ook het afval buiten wanneer het ze uitkomt en versperren de stoep met winkelkarretjes en lukraak neergekwakte huurfietsen. Een paar jaar geleden was het zelfs zo erg dat de brandweer ongeveer 70 keer voor niets heeft moeten uitrukken omdat het brandalarm was afgegaan.”

Met de eigenaar van het hotel valt niet over de overlast te praten, aldus Holtzer, die nu in afwachting is van de reactie op zijn bezwaarschrift.

Buurtbezwaren tegen terrasvergunning restaurant Entrepot

Zo'n vijftig omwonenden aan weerszijden van het water van het Entrepotdok hebben een zienswijze naar de gemeente gestuurd over de aanvraag voor een terrasvergunning van het nieuwe restaurant 'Entrepot' in een van de lage pakhuizen naast de poort van het Entrepotdok.Het stille woonkarakter van de straat maakt dat de invloed van een terras van 20 stoelen dat gebruikt kan worden van 07.00 tot 03.00 uur voor de omwonenden  onacceptabel is. Zij vrezen dat hun nachtrust door continu stemgeluid verstoord zal worden. Lees hier de zienswijze.

Eerder al, op 3 december 2017, is een bezwaar ingediend tegen de exploitatievergunning van het restaurant. Het bezwaar betreft de caféfunctie en openstelling na 23:00 uur. De vergunning zou zich moeten beperken tot de restaurantfunctie. Lees hier het bezwaarschrift van 3 december 2017. Op 29 maart 11:00 uur vindt hierover een openbare hoorzitting plaats in de Stopera, Plaza BG, zaal 01.

Nu de lente nadert en het restaurant enkele positieve recensies in de pers heeft gekregen, verwachten de omwonenden dat de drukte verder zal toenemen. En helaas daarmee ook de overlast, vooral in de late uren. Omdat deze overlast vooral veroorzaakt wordt door de late sluitingstijden en de exploitatie van het restaurant als café, juist in die late uren, hebben ze nu een handhavingsverzoek opgesteld. Dit verzoek richt zich op het beëindigen van de caféfunctie en dus het handhaven van de restaurant functie. Lees hier het handhavingsverzoek.

Verslag Informatiebijeenkomst Koopmans over St. Jacob 20 januari 2018

De bouwcombinatie Koopmans-Mobilis-Nico de Bont (naam: "De Nieuwe Plantage") start vanaf 22 januari met de bouwactiviteiten voor 325 appartementen voor ouderen, te beginnen met de sloop vasn het bestaanmde gebouw. De omgevingsvergunning is in december 2017 verleend.

Op 20 januari organiseerden de bouwers een informatiebijeenkomst voor omwonenden over wat sloop, bouw en renovatie voor de omgeving betekenen. De bijeenkomst had een inloopkararkter waarbij individuele vragen beantwoord konden worden.

Buurtconferentie Plantage-Weesperbuurtvereniging: grote opkomst, levendige discussies

Wij zijn heel goed in het vormen van groepjes die ergens tegen zijn. Maar waar zijn we in deze buurt nu eigenlijk voor? Daar willen wij vanavond achter komen.” Met die woorden gaf spreekstalmeester Anton Arts op maandag 22 januari het startsein voor een door ruim honderd bewoners bezochte buurtconferentie.  

De opzet van de door de Plantage Weesperbuurtvereniging georganiseerde conferentie was even simpel als doeltreffend. Eerst was het de beurt aan de – in hoofdzaak oudere - bezoekers om, verdeeld over zes thematische groepen, te noteren wat hen dwars zit in de buurt en wat daaraan gedaan zou moeten worden. Duidelijk als ergernis nummer één eindigde de toenemende hoeveelheid zwerfafval met als gewenste oplossing onder meer ondergrondse vuilcontainers en grotere afvalbakken die vaker geleegd worden. Ook meer sociale woningbouw en betaalbare woonruimte voor ouderen staan hoog op de prioriteitenlijst van veel bewoners, zo bleek. En dan was er nog de ergernis over de oprukkende horeca op plekken waar tot voor kort kleinschalige winkels voor leefbaarheid in de buurt zorgden.

Na dit levendige begin van de avond was het tijd voor de zes aanwezige politici om aan de hand van vragen uit de zaal op de wensen te reageren. Dat leek een goede kans om hen het vuur na aan de schenen te leggen, maar zoals wel vaker in dit soort gevallen kreeg de zaal niet echt vat op het panel. Opvallend was hoe vriendelijke de politici voor elkaar waren. Hoewel de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn, was van enige vorm van verkiezingsstrijd binnen het panel geen sprake, of het moest het moment zijn waarop Anke Bakker van de Partij voor de Dieren pleitte voor een bouwstop in Amsterdam.

“Al deze heren willen nog meer huizen in een stad die al zo vol is. Dat betekent nog meer voorzieningen en nog meer drukte. Dat kan de stad gewoon niet aan.” Bij deze woorden ontplofte VVD’er Bas van der Sande. “Zullen we dan maar geen kinderen meer nemen, want als die later groot zijn, kunnen ze in de stad zoals die nu is, onmogelijk woonruimte vinden.” Hij werd bijgevallen door Zeeger Ernsting (Groen Links). “Bouwen is nodig en bovendien is het een van de instrumenten om wonen betaalbaar te houden.” En tegen een vragenstelster die klaagde over plannen voor nieuwbouw op een plek waar zich nu volkstuintjes bevinden: “Natuurlijk moeten we zorgvuldig bouwen, maar niet bouwen is in de huidige situatie geen optie.”

Het afvalprobleem was voor CDA’er Jacques Klok een mooie gelegenheid voor een steek onder water. “D66, VVD en SP hebben honderden stadsreinigers aan de straat gezet. Wij vinden dat die mensen weer terug moeten komen en met hen meer afvalbakken, liefst met een chip erin die een signaal geeft als de bak driekwart vol is.” Maar dat lieten de partijen uit het huidige stadsbestuur niet op zich zitten. Mark van der Veer (D66) nodigde alle aanwezigen uit om tijdens bestuursvergaderingen te komen inspreken - ‘Een extra prullenbak is altijd te regelen’ - en de VVD beloofde zelfs 500 extra stadsreinigers aan te zullen stellen.

Het slotakkoord kwam van voorzitter René Mentink van de Vrienden van de Plantage, die een warm pleidooi hield voor continuering van het in zijn voortbestaan bedreigde jaarlijkse Buurtfeest in het Wertheimpark. Ook op deze bijdrage kwam geen duidelijk antwoord, al lieten verschillende politici onder wie Tiers Bakker (SP) merken dat zij het van den zotte zouden vinden als zo’n eenmalig feest op zondagmiddag vanwege iets te harde muziek zou worden verboden. Onder een gul applaus maakte Arts daarna een einde aan de discussie. Het was een mooie avond geweest.

Maandag 22 januari 20:00 u Buurtconferentie Plantage Weesperbuurt in de Dokzaal

Op  maandag 22 januari 20:00 uur organiseert de Plantage Weesperbuurt Vereniging een Buurtconferentie in de Dokzaal, Plantage Doklaan 8, waarin kandidaten voor de gemeenteraad reageren op wensen van de buurt..

Nadat de buurtbewoners hun wensen hebben uitgesproken wordt hierover per theema in groepjes gediscussieerd. Tenslotte volgt de reactie van de politieke partijen.

Aangemeld: Tiers Bakker (SP), Claire martens (VVD), Johnas van Lammeren (Partij van de Dieren), Mark van der Veer (D66), Mich Mos (GL) en Michel van Wijk (Kandidaat buurtvertegenwoordiger voor de stadsdeelcommissie)

Deelname is gratis.

Agenda SOOP in januari en februari 2018

Programmma SOOP, Nieuwe Kerkstraat 124 hs. De SOOP is als ontmoetingsruimte geopend maandag t/m vrijdag 11:00 - 17:00 uur.

  • Dinsdag 16 januari 16:30 u SOOPsalon. Het gitaarduo Silvan de Smit en Iason Daskalakis, speelt naast eigen composities van Iason Daskalakis muziekstukken van E. Gismonti,  Pixinguinha, E. Granados en A. Piazzolla.
  • Donderdag 25 januari 17:30 u Buurtborrel i.s.m. Plantage-Weesperbuurtvereniging en Vrienden van de Plantage.
  • Zondag 28 januari 14:00 u SOOPcinema Pane e Tulipani. Toegang € 3,50.
  • Donderdag 1 februari 16:30 u Feestelijke opening expositie 'Op muziek gezet'van beeldend kunstenaar en illustrator Corri Janssen.
  • Donderdag 8 februari 16:30 u SOOPsalon Pianist Max van Platen 
  • Zondag 25 februari 14:00 u SOOPcinema: De Noordelingen van Alex van Warmerdam. Toegang € 3,50

Zie voor info en aanmelding voor nieuwe cursussen de SOOP-Nieuwsbrief. Klik hier.
Nieuwe cursussen:
Beginnerscursus Spaans
Duits: gedichten van Gertrud Kolmar
Geschiedenis van de Islam
Cursus Feldenkrais en Zen
Bridge cursus voor beginners
Cursus Fitness dans
Open middag computercursussen woensdag 24 januari, vanaf 13.00 uur
De computercursussen bij de SOOP zijn vernieuwd. In plaats van lange cursussen gaan we juist korte workshops geven. Wij presenteren het nieuwe cursusprogramma op de open middag op woensdag 24 januari, vanaf 13.00 uur. Je kunt er ook inschrijven voor een cursus.

Cineville-groep op donderdagmiddag. Met een kleine groep samen naar de film

Agenda SOOP in december 2017

Programmma SOOP, Nieuwe Kerkstraat 124 hs. De SOOP is als ontmoetingsruimte geopend maandag t/m vrijdag 11:00 - 17:00 uur.

De SOOP is van maandag 25 december t/m maandag 1 januari gesloten.

  • Donderdag 7 december, 16.30 uur: Feestelijke opening van de expositie “DAGBOEKFRAGMENTEN” van Gerda Roodenburg. Tegelijkertijd vindt ook de opening plaats van een tentoonstelling van de SOOP-Fotoclub.Muzikale begeleiding door het Trio Blue Band.
  • Donderdag 14 december, 16.30 uur: SOOPSALON Muzieklezing door Harald Kunst, “Heine op muziek”. Veel van Heines gedichten zijn door diverse componisten op muziek gezet. Harald vertelt er over en laat fragmenten horen.
  • Zondag 17 decemeber, 14.00 uur: SOOPCINEMA The Polar Express, een echte kerstfilm met een bijzondere mix van animatie en echte acteurs. Toegangskaarten € 3,50, verkrijgbaar aan de bar.

Zie voor info en aanmelding voor nieuwe cursussen de SOOP-Nieuwsbrief. Klik hier.
Nieuwe cursussen:
Workshop schrijven met Maarten Borger
Beginnerscursussen Spaans en Frans
Duits: gedichten van Gertrud Kolmar
Boetseren in klei
Grafiek-atelier

Wethouder wil geen verder uitstel nieuwbouw Sint Jacob

Wethouder Van der Burg van Ruimtelijke Ordening houdt vast aan de ongewijzigde uitvoering van het nieuwbouwplan voor de Nieuwe Plantage, het appartementencomplex dat in de plaats moet komen van verpleeghuis Sint Jacob aan de Plantage Middenlaan. Dat heeft hij een vertegenwoordiging van bewoners eind november laten weten.

De bewoners hadden er bij de wethouder voor gepleit om het plan in twee opzichten aan te passen. Zij willen niet dat de in- en uitgang van de nieuw te bouwen parkeergarage aan de smalle en drukke Plantage Muidergracht komt te liggen. Bovendien vinden zij het massieve ontwerp dat architect Pi de Bruijn voor de gevel heeft gemaakt, niet passen bij de fantasierijke architectuur die de Plantage kenmerkt.