Back to All Events

12 en 13 september Opening Dijkspark, Kop Dijksgracht


  • Kop Dijksgracht 5 Dijksgracht Amsterdam, NH, 1019 BS Netherlands (map)

Roeland Rengelink, lid dagelijks bestuur van Stadsdeel Centrum en Janny Rodermond van het Stimuleringsfonds Creatieve industrie openen op zaterdag 12 september om 16.00 uur officieel het Dijkspark.

Het park, dat loopt van de bootbewoners aan de Dijksgracht tot aan de brug naar de OBA, was jarenlang een vergeten en gesloten gebied. Inmiddels zijn de onvriendelijke hekken verwijderd en is de oever met uitzicht op het Nemo weer toegankelijk gemaakt. Ook de straat is aangepakt. De nieuwe groene straatverlichting vraagt passanten schoon te zijn en de promenade is omgevormd tot groeiend kunstwerk. Ook aan de wildplassers is gedacht. In plaats van in de bosjes of op straat kunnen mensen met hoge nood vanaf 11 september bij Mediamatic terecht om in een kunstinstallatie te plassen. De urine wordt opgevangen en gebruikt om de planten en bloemen van het park mee te voeden.

Het Dijkspark is tijdelijk, want de Kop Dijksgracht staat op de planning om in 2018 verder ontwikkeld te worden. Tot die tijd heeft gemeente Amsterdam afgesproken met alle samenwerkende partijen in de buurt om het gebied op een goede manier in te richten. Het park is zodoende mogelijk gemaakt door de inspanningen van Mediamatic, de bewoners van de Dijksgracht, Adri, Hannekes Boom, Barco Restaurant, Klimmuur Centraal, Shaffy's Tuin en de GreenNest Gallery.

Mediamatic organiseert op zondag 13 september tussen 12:00 en 19:00 uur een 'ZUUR fermentatie' manifestatie waar je kunt proeven en ruiken. Meld je aan via https://www.facebook.com/events/1473828369602277/