BUURTHUIS DE WITTE BOEI

In Huis van de Buurt de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201, kunt u binnenlopen voor een kopje koffie of een praatje. Of u kunt deelnemen aan een van de activiteiten die er dagelijks worden georganiseerd. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de receptie van De Witte Boei of met een van de medewerkers (zie verderop op deze pagina). Of blijf op de hoogte via hun Facebookpagina.
Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief van De Witte Boei.
Tel. De Witte Boei 020-6223879.

De Welzijnsorganisatie die verantwoordelijk is voor de buurthuisactiviteiten in De Witte Boei, speeltuin Wittenburg en de Oosterspeeltuin is DOCK, een welzijnsstichting uit Rotterdam met vestigingen in diverse steden, in Amsterdam-Centrum, Noord, West en Nieuw West.

Spreekuur voor individuele hulpvragen bij Centram en Wijkteam Centrum-Oost
Voor individuele hulpvragen, o.a. financieel en administratief, kan je terecht bij Centram en het Wijkteam Centrum-Oost, die spreekuur houden in De Witte Boei. Dit spreekuur heet ‘Pluspunt’. Donderdag van 9.30 tot 11.30 uur en woensdagavond 17:00 - 19:00 uur. Meer informatie bij Centram, tel. 020- 5573338 (ma-vr 9:00-12:00 u).
Dinsdag 13.30 - 16 uur is er inloopspreekuur ‘Nederlands leren’ voor informatie waar u terecht kunt.

Programma De Witte Boei van dag tot dag
Alle activiteiten in de Witte Boei staan per dag beschreven in een wekelijks overzicht. Zie hiervoor https://huisvdbuurtcentrum.amsterdam/activiteiten/de-witte-boei/. Per week is het dagelijks programma in te zien.

Opbouwwerker Groen in De Witte Boei
Sinds maart 2019 kunnen bewoners met groene initiatieven ondersteuning krijgen van een opbouwwerker Groen. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van subsidie of tuingereedschap. Neem contact op met Brenda Heij, opbouwwerker Groen DOCK Amsterdam Centrum-Oost via bheij@dock.nl

Hulp bij aanvragen Buurtbudget voor buurtinitiatieven
Heeft u een eigen idee, of kent u een initiatief van een ander om uw buurt gezelliger, groener, veiliger te maken of om het gemakkelijker te maken om elkaar te ontmoeten? Bijvoorbeeld met een buurtfeest, sportdag of opknapbeurt van uw straat? Kijk dan op deze pagina welke stappen u kunt zetten en hoe subsidie aan te vragen. De medewerkers van Dock kunnen u daarbij helpen.

Wij van DOCK kunnen u helpen met het maken van een plan voor een buurtfeest, sportdag, of een opknapbeurt voor uw straat. U kunt contact opnemen met de Boomsspijker als u een goed idee voor de buurt heeft, telefonisch via 020-6264002, via de balie, de buurtwerkers of per mail boomsspijker@dock.nl

Medewerkers Dock in De Wite Boei en de speeltuinen
Zie hiervoor www.dock.nl/locaties/dewitteboei/ en scroll helemaal naar beneden. Klik op de naam van de medewerker en je vindt e-mailadres en telefoonnummer.

Openingstijden De Witte Boei
Maandag van 8.30 – 22.30 uur
Dinsdag van 8.30 – 22.30 uur
Woensdag van 8.30 – 22.30 uur
Donderdag van 8.30 – 22.30 uur
Vrijdag van 8.30 – 17.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 17.00

In de schoolvakanties sluit de Witte Boei om 17.00 uur en zijn er geen avondactiviteiten.
Op deze openingstijden zijn er altijd uitzonderingen als er activiteiten zijn in het weekend of tijdens schoolvakanties in de avond. De baliemedewerkers zijn hiervan op de hoogte.

Extra openingstijden in het weekend voor jongeren
De Witte Boei is in het weekend open voor jongeren vanaf 12 jaar.  We gaan samen sporten, koken en creatief doen. Daarnaast is er ruimte om je verhaal te vertellen. Openingstijden:

Vrijdag            16.00 – 20.00
Zaterdag         15.00 – 20.00

Je kunt binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. DOCK werkt hierbij o.a. samen met GGD, Sciandri, de Buurtouders (voormalig buurtvaders), Streetcornerwork en de Straatcoaches. Er is hulpverlening voor jongeren aanwezig.

Inloopuren

  • Iedere dinsdag van 10.00-11.00 uur is de wijkagent aanwezig.

  • Iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur is een medewerker van het Ouder-Kind-Team (OKT) in De Witte Boei*

  • Iedere donderdag van 16.00-18.00 uur is een medewerker van stadsdeel Centrum in De Witte Boei aan het werk.*

Naschoolse activiteiten Amsterdam
Informatie over naschoolse activiteiten kan je vinden op de website Naschoolse activiteiten Amsterdam.

Ruimte huren
Wil je een (buurt)activiteit organiseren? Of ergens vergaderen of bijvoorbeeld een workshop of bewonersbijeenkomst organiseren? In de Witte Boei en op andere DOCK locaties in het centrum van Amsterdam kunt u diverse ruimtes huren. Afhankelijk van wat je wil organiseren en wat je wensen zijn kan je kiezen uit verschillende ruimtes en bijbehorende faciliteit(en). Hier vind je een overzicht.

speeltuin wittenburg

Speeltuin Wittenburg ligt aan de Fortuinstraat 4, tel. 020-2376339.
Het is een ontmoetingsplaats voor kinderen, ouders, buren, vrijwilligers en werkers van diverse (in)formele organisaties in de wijk. De betrokkenheid van de buurtbewoners bij deze ontmoetingsplaatsen in de buurt versterkt de verbinding met elkaar, heeft een positieve invloed op de sfeer in de wijk en bevordert de leefbaarheid voor jong en oud. Deze plek is geschikt voor kinderen van 0 t/m 14 jaar en hun ouders.

Blijf op de hoogte via website www.dock.nl/locaties/wittenburg/ en via facebookpagina www.facebook.com/speeltuinwittenburg

Programma-speeltuin Wittenburg overzicht-apr-tm-jun-2019-768x1096.png

Oosterspeeltuin

De Oosterspeeltuin ligt aan de Cruquiuskade 45.

De speeltuin is in beheer bij Dock en wordt heringericht. Nadere info: 06-20417894.

De huidige speeltuin wordt gebruikt door Basisschool Oostelijke Eilanden en is openbaar toegankelijk.