Back to All Events

11 januari 9:30 u Opening Brug Dijksgracht door burgemeester en minister. Chocolademelk tussen 9:30 en 17:00 u

  • Dijksgracht Dijksgracht 2 Amsterdam (map)

Op maandag 11 januari openen burgemeester Van der Laan en minister Blok de nieuwe brug over de Dijksgracht naar het Marineterrein. Wie daarbij wil zijn moet vanaf 9:30 aanwezig zijn op de kop Dijksgracht bij Mediamatic / Hannekes boom. Een precies tijdstip wordt niet genoemd. Iedereen die op 11 januari tussen 9:30 en 17:00 uur over deze brug gaat, wordt getrakteerd op warme chocolademelk.

Met de nieuwe brug worden het stationsgebied, het Marineterrein en Kattenburg direct met elkaar verbonden en wordt een nieuw stuk Marineterrein publiek toegankelijk, namelijk de kop en de westelijke kade. Voetgangers en fietsers kunnen dan via de hoofdingang naar Kattenburg.Het fietspad volgt (nog) niet de kortst mogelijke route aangezien Defensie nog tot 2018 op een groot deel van het terrein aanwezig zal blijven. Tijdens ministersconferenties zal de route gesloten zijn. Zie ons nieuwsbericht van 23 december.