Back to All Events

15 december t/m 8 januari Illuminade Amsterdam Light Festival


  • Hortus Botanicus 2A Plantage Middenlaan Amsterdam, NH, 1018 DD Netherlands (map)

Ook dit jaar loopt de Illuminade wandelroute door de Hoftuin, Het J.D. Meyerplein, de Hortus en het Wertheimpark. Van 15 december tot en met 8 januari is de Hortus elke avond gratis toegankelijk van 17:00 tot 22:00 uur.

De plattegrond voor de Water Colors (=boottocht) en de Illuminade is tijdens het Amsterdam Light Festival verkrijgbaar bij de VVV en de I amsterdam Visitor Centres. Tevens is de plattegrond tijdens de Illuminade verkrijgbaar bij de infokiosk aan de oostkant van de Blauwbrug en het festivalhart bij de Hoftuin.

Het thema is dit jaar Biomimicry. Biomimicry is de wetenschap waar de logica en structuren van de natuur worden gebruikt om menselijke problemen op te lossen. Deze logica wordt al eeuwen lang toegepast maar in 1997 gaf wetenschapsjournalist Janine Benyus de stroming een naam en koppelde het principe aan innovatief design en vooruitstrevende architectuur, waar ontwerpers samenwerken met biologen.

Zie voor meer informatie https://amsterdamlightfestival.com