Back to All Events

vanaf 9 juni: nieuwe documentaire 'Kriterion sinds '45'

  • Kriterion 170 Roetersstraat Amsterdam, NH, 1018 WE Netherlands (map)

Vanaf donderdag 9 juni 19:30 uur gaat in Kriterion de documentaire 'Kriterion sinds '45' in première, gemaakt door Wouter Snip en Hedda van Gennep.

Bij gelegenheid van het zeventig jarig bestaan van Kriterion Amsterdam onderzoekt Hedda van Gennep, als generatiegenoot van mede oprichter Piet Meerburg, in haar documentaire wat de ‘Kriterion gedachte’ al zeventig jaar teweeg brengt in de hoofden en harten van de studenten.
In een vorm die vroeger in andere economische structuren wel arbeiderszelfbestuur heette, leiden groepen studenten van de Amsterdamse universiteiten -in verenigingsverband- met gemiddeld 40 à 45 personen per bedrijf de bioscopen Kriterion Roetersstraat en Studio K met twee zalen, een club en een restaurant, de Oppascentrale, het Eetcafé SKEK en de benzinepomp aan de A10. Bij elkaar zo’n 200 studenten. De film zal laten zien dat, en hoe het al bijna zeventig jaar goed werkt. Lees hier meer.

Na donderdag wordt de film dagelijks om 18:00 uur vertoond.