Back to All Events

Zondag 3 juli 11:00 - 17:00 u Open dag Marineterrein

  • Marineterrein 5 Kattenburgerplein Amsterdam, NH, 1018 KK Netherlands (map)

Op zondag 3 juli 11:00 - 17:00 uur kunnen buurtbewoners, Amsterdammers en andere geïnteresseerden komen kijken wat er gebeurt op het Marineterrein..

Het Marineterrein Amsterdam was altijd een gesloten gebied, maar dat is aan het veranderen. Een deel van het terrein is inmiddels publiek toegankelijk. Het is er rustig en groen. Er huizen nu tientallen innovatieve ondernemers en wetenschappers en samen dragen ze bij aan de ontwikkeling van het Marineterrein als toekomstbestendig stadskwartier. Tijdens de open dag laten deze pioniers van het eerste uur zien wat er nu op het terrein gebeurt en kunnen bezoekers vooral ook veel zelf komen doen. De toegang is gratis.

Programma:
11.00 – 12.00 uur Opening ‘Rondje Oosterdok’ : een nieuwe fiets- en wandelroute van 2,2 km.  Wie mee wil rennen kan zich hiervoor opgeven via info@marineterrein.nl o.v.v. Opening Hardlooproute.

12.00 – 17.00 uur Workshops, presentaties, rondleidingen
Elk half uur zijn er rondleidingen en ook zijn er presentaties over de ontwikkelingen van het terrein. Bij vrijwel alle huurders kunt u iets doen.  Het complete programma wordt op de dag zelf uitgedeeld en is te vinden op www.marineterrein.nl.

12.30, 14.30 en 16.15 uur: Toekomstmuziek
Buurtbewoner Jos Zandvliet (ex-Dogtroep) nodigt iedereen die op het Marineterrein een partijtje mee wil blazen uit voor zijn workshop ‘toekomstmuziek’: muziek maken en samen bouwen aan een drijvend kunstwerk. Einde middag is er een grootse muzikale afsluiting voor de tewaterlating. Neem uw trommel, accordeon of blaasinstrument mee!

15.30 uur Zwemmen?
Studenten van de UvA hebben de zwemmogelijkheden in de binnenhaven onderzocht. Om 15.30 uur organiseren ze een vriendschappelijk wedstrijdje op de 200 meter. Opgeven hiervoor kan via een mail naar: tesla.marineterrein@gmail.com

Marineterrein Amsterdam is bereikbaar via:
Hoofdentree (blauwe poort), Kattenburgerstraat 7
Voorwerf (historische poort), Kattenburgerstraat 5
Commandantsbrug over de Dijksgracht