Back to All Events

11 september 12:00 - 19:00 u Czaar Peterfestival

  • Czaar Peterfestival Czaar Peterstraat Amsterdam, NH, 1018 Netherlands (map)

Op het jaarlijkse Czaar Peter festival op zondag 11 september 12:00 - 19:00 u is het weer zo ver: buurtbewoners en buurtondernemers, mooie spullen, lekker eten en drinken, vermaak voor jong en oud en veel muziek. De Czaar Peterstraat werd overigens op internet onlangs nog verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland. 

Nieuw dit jaar is de recordpoging om met zoveel mogelijk mensen met verschillende nationaliteiten het lied ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ uit de film Ciske de Rat te zingen! Meld u aan vi cpmeetsciske@gmail.com

De film Ciske de Rat werd in 1983 onder andere in de Czaar Peterbuurt opgenomen. Het huis van de Ciske en zijn moeder bevindt zich in de film op Conradstraat 150. Voor het winkeltje van tante Jans werd de woning op Czaar Peterstraat 120 gebruikt. De school waar Ciske les heeft van meester Bruis, is het negentiende-eeuwse gebouw aan de Kraijenhoffstraat (nr 32

).