Back to All Events

Foto-expo Het Gezicht van 1018 30 september t/m 15 oktober


  • Langs hoofdstraten 1018 Amsterdam (map)
Fotografe Maria Heijdendael aan het werk in de Czaar Peterstraat

Fotografe Maria Heijdendael aan het werk in de Czaar Peterstraat

Twee jaar lang fotografeerde Maria Heijdendael buurtgenoten voor het interactieve fotoproject Het Gezicht van 1018. Geholpen door de buurt ging ze de uitdaging aan om 1018 portretten in postcode 1018 te maken. Alle 1018 portretten zijn nu van 30 september tot en met 15 oktober 2017 te zien in een kilometerslange tentoonstelling langs de grote straten van Amsterdam Centrum-Oost: De route looopt langs Czaar Peterstraat, Sarphatistraat, Roetersstraat, Amstel, Weesperstraat, Nieuwe Kerkstraat, Plantage Park- en Kerklaan, Entrepotdok, Hoogte en Laagte Kadijk, Kadijksplein, het Marineterrein en de Katten-, Wittenburger- en Oostenburgergracht.

Van postbode tot haringman, van jong tot oud, van dakloze tot directeur, iedereen ging op de foto en werd geïnterviewd. Allemaal samen vormen ze Het Gezicht van 1018. Fotograaf Maria Heijdendael is nieuwsgierig naar mensen in de buurt. 'Ik vind het jammer dat je niet meer weet wie er in je straat wonen en we elkaar op straat niet meer gedag zeggen. Daar wilde ik verandering in brengen met de portretten. Uit de reacties maak ik op dat heel veel geportretteerden hun Amsterdamse buurt nog meer zijn gaan waarderen’.

Op zaterdag 30 september is de opening van de tentoonstelling in Bar Czaar, Czaar Peterstraat 281. Om 16:00 uur vertrekt vandaar de wandel- en fietstocht langs alle straten met de 1018 portretten. Het einde van de tocht is weer bij Bar Czaar, circa. 17:30 uur, alwaar nagepraat kan worden. 

Alle 1018 foto's zijn te zien op http://hetgezichtvanamsterdam.nl/1018/ Je kunt daar zoeken op voornaam. Geportretteerden kunnen tegen een vergoeding van €10 de posterprint na afloop van de tentoonstelling ophalen. Laat via deze link weten als je hier gebruik van wilt maken.

In rood de straten met de foto-expositie.

In rood de straten met de foto-expositie.