Back to All Events

16 september 11:00 - 19:00 uur Burendag rond de Witte Boei

  • Buurthuis De Witte Boei Kleine Wittenburgerstraat 201 Amsterdam (map)

Op zondag 16 september 2018 11:00 - 19:00 uur organiseert het Buurtcomité Oostelijke Eilanden voor de 5e maal samen met Buurtopdekaart, Sciandri en Dock de Burendag. Doel van deze Burendag is een hernieuwde verbinding van buurtbewoners, jong en oud, na de dramatische gebeurtenissen van het afgelopen jaar op de Oostelijke Eilanden. We pakken dit lustrumjaar extra uit om een positieve impuls te geven aan het buurtleven. We willen laten zien wat buurtbewoners nu al samen doen, vooral op het gebied van muziek, zang en dans en hopen dat wij medebewoners kunnen enthousiasmeren.

Om 12:00 uur is er een brunch (€ 3 voor volwassenenen, € 2 voor kinderen). Opgeven uiterlijk 14 september via buurtcomiteoostelijkeeilanden@hotmail.com.
Om 14.00 uur start op het Wittenburgerplein  een Talentenprogramma waar jongeren  hun talenten aan de buurtbewoners laten zien. De beste acts ontvangen een prijs. Stuur een e-mail met je naam, leeftijd en wat je wil laten zien naar: buurtcomiteoostelijkeeilanden@hotmail.com

Kinderen 7-17 jaar kunnen ook meedoen aan het Zomeratelier: samen met kunstenaars uit de buurt dieren maken van oud materiaal die tentoongesteld worden tijdens de Kunstroute Open Oost op 22 en 23 september. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Er is sport en spel en er worden workshops en muziekoptredens georganiseerd.  Buurtouders organiseren een wereldkeuken (17:00 - 19:00 uur) en voor de allerkleinsten zal er een kleine kermis aanwezig zijn. De activiteiten zullen voornamelijk plaats vinden tussen de Oosterkerk en buurthuis De Witte Boei.

Lees hier het complete programma.

Ondernemers, organisaties en corporaties stellen we in de gelegenheid om informatie te geven over hun activiteiten in en plannen voor de buurt en om vrijwilligers te werven voor hun verschillende activiteiten. Informatie over de Burendag? Stuur een mail naar buurtcomiteoostelijkeeilanden@hotmail.com