Back to All Events

Doe mee met de landelijke opschoondag op zaterdag 19 maart

Op zaterdag 19 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Ook in Amsterdam kunt u acties aanmelden. Doe mee en meld uw actie hier aan bij stadsdeel Centrum. .

De gemeente Amsterdam roept iedereen die het leuk vindt op om op zaterdag 19 maart aan de slag te gaan. Alles kan, zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel uitmaakt van de activiteit. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen. De gemeente Amsterdam faciliteert de schoonmaakacties met materialen zoals handschoenen, bezems, ringen, schepnetten of vuilgrijpers. Na afloop wordt het materiaal én het verzamelde afval opgehaald.

Geef in de toelichting aan met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en welke materialen u nodig heeft. U kunt zich ook aansluiten bij een bestaande actie. De gemeente neemt in beide gevallen contact met u op om uw aanmelding te bespreken.