Back to All Events

3 oktober 20:00 u Gesprek met GL-gemeenteraadslid Jorrit Nuijens over Marineterrein

  • Buurthuis De Witte Boei 201 Kleine Wittenburgerstraat Amsterdam, NH, 1018 Netherlands (map)
Marineterrein-Kattenburg logo.jpg

Het Platform Kattenburg-Marineterrein organiseert op dinsdag 3 oktober 20:00 uur In buurthuis De Witte Boei een gesprek met GroenLinks gemeenteraadslid Jorrit Nuijens naar aanleiding van zijn initiatiefvoorstel voor het Marineterrein 'Nieuw Kattenburg. Het Marineterrein als Creatieve Oase en Lofzang op de Gemengde Stad'. Jorrit Nuijens lanceerde dit initiatiatiefvoorstel op 11 juli, nog voordat het College van B&W met zijn principebesluit voor het Marineterrein kwam. Dat is nu in de inspraak.en daarom organissert het Platform Kattenburg/Marineterrein dit gesprek. Het Platform Kattenburg/Marineterrein onderschrijft veel van de punten van dit initiatiefvoorstel en wil die graag opgenomen zien in de uiteindelijke |Nota van Uitgangspunten voor het Marineterrein. Zie ook ons nieuwsbericht van 5 september.

GroenLinks pleit voor een sturende overheid die tegengas geeft aan de marktontwikkeling. De gemeente moet zich sterk maken voor de functies die in de binnenstad het meest onder druk staan: groene verblijfsruimte, niet-commerciële creatieve en maatschappelijke ruimte en betaalbare woonruimte. Het is niet aannemelijk dat de gemeente in het Centrum, of zelfs binnen de Ring, ooit nog de kans zal hebben om op enige schaal groene of creatieve ruimte en betaalbare woonruimte toe te voegen.

Lees hier meer over dit initiatiefvoorstel in ons eerdere nieuwsbericht of lees hier het complete initiatiefvoorstel.