Back to All Events

27 februari 19:30 u inloop informatie-avond Diamantbeurs, Weesperplein 4

  • Diamantbeurs 4 Weesperplein Amsterdam, NH, 1018 WZ Netherlands (map)

Op maandag 27 februari 19:30 - 21:00 uur zijn alle buurtbewoners welkom bij een inloop-informatieavond over de plannen voor de Diamantbeurs.

De eigenaar 'Diamantbeurs VOF’ (Beheer Brouwershoff en Sijthoff Media Groep) wil de Diamantbeurs aan het Weesperplein ontwikkelen tot een centrum voor de creatieve industrie. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, (digitale) media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. Het wordt een gebouw waar verschillende creatieve bedrijven zijn gevestigd met daarnaast ruimte voor kleinschalige workshops, (popup)
tentoonstellingen, debatten en lezingen. Ook komt er plek voor freelancers, zelfstandigen en een horecavoorziening aan het plein en op de bovenste verdieping. Er gloort hier voor dit bijzondere Rijksmonument een nieuwe schitterende toekomst.

In de afgelopen periode is er onder leiding van de architecten Erik Smits van Zwarts & Jansma Architecten (hoofdarchitect), Willem Heyligers van Heyligers Design & Projects (interieurarchitect) en Emiel van Boxtel van Braaksma & Roos Architecten (restauratiearchitect) een ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van de voormalige Diamantbeurs. Diamantbeurs VOF voert deze herontwikkeling uit in goed overleg met de gemeente Amsterdam, bureau Monumenten & Archeologie en de plannen bevinden zich op dit moment in een vergevorderd stadium. 

Meer informatie en inschrijven nieuwsbrief op www.capitalc.amsterdam/buurt