Back to All Events

12 mei Bewonersdag Van Gas Los Festival in GEB-gebouw Hoogte Kadijk

  • Voormalig GEB-gebouw Hoogte Kadijk 400 Amsterdam (map)

Op vrijdag 12 mei 11:00 - 19:00 uur vindt in het kader van het Van Gas Los Festival een Bewonersdag plaats in het voormalige GEB-gebouw aan de Hoogte Kadijk 400.

Vind meer uit over de warmtetransitie van aardgas af. Welke alternatieven zijn er? Hoe ga je dan koken? Hoe verwarm je je woning? Hoe gaan corporaties, gemeenten, netbeheerders en energieleveranciers om met de overgang van gas af?

Bezoek de informatiestands en krijg informatie over isolatie, warmtenetten, warmtepompen en andere alternatieven voor gas. Volg een workshop inductiekoken of ga in gesprek met ervaringsdeskundigen uit andere wijken. Of neem deel aan één van de activiteiten over het waarom van de transitie van aardgas af, krijg meer informatie over het proces en de rol van bewoners. Via handige tools en met echte voorbeelden kun je meer uitvinden over wat al daadwerkelijk gebeurt.

Ook verwachten we diverse gasten om het festival extra feestelijk te maken. Foodblogster Francesca kookt lekkere pasta zonder gas! Wethouder Choho van Duurzaamheid (Amsterdam) vraagt je wat jij belangrijk vindt bij overgang naar aardgasloos. En natuurlijk kun je informatie krijgen en in gesprek met woningadviseurs, installateurs, burgerinitiatieven, energiebedrijf NUON, netwerkbedrijf Alliander, gemeente Amsterdam, Hier verwarmt, Milieudefensie en vele anderen. Programma-onderdelen onder meer:

  • 11:30 en 17:45 Energiecollege: waarom van gas af en hoe?
  • 13:00 Film de onderstroom en nagesprek met de maker
  • 15:00 Ontmoet wethoeder Choho
  • 16:00 Tegenlicht Meet-up Doorbraak met Duurzaaam. Met nazit.

Zie voor meer informatie over programma en Van Gas Los: www.warmopweg.nl