Back to All Events

5 mei 12:30 u Vrijheidsmaaltijd in het Nationaal Holocaust Museum

  • Nationaal Holocaust Museum 27 Plantage Middenlaan Amsterdam, NH, 1018 DB Netherlands (map)

Op vrijdag 5 mei vieren we in heel Nederland onze vrijheid. Een mooie gelegenheid om samen met stadgenoten verhalen te delen tijdens de Vrijheidsmaaltijd op de binnenplaats van het Nationaal Holocaust Museum, van 12:30 tot 14:00 uur

In het Nationaal Holocaust Museum is de tentoonstelling ‘Uit de vergetelheid. De herontdekte fotografie van Annemie en Helmuth Wolff’ te zien. Deze fototentoonstelling geeft een overzicht van het leven en werk van de Duitse fotografen Annemie en Helmuth Wolff.

Dit echtpaar, van wie Helmuth joods was, vluchtte in 1933 uit München naar Amsterdam. Samen bouwden zij een veelzijdige en succesvolle fotocarrière op en gaven een belangrijke impuls aan de Nederlandse fotografie. Bijzonder zijn de honderden portretten van buurtgenoten, onder wie vele joden, die Annemie maakte in 1943. Het archief van het echtpaar werd lang verloren gewaand, maar werd enkele jaren geleden opgespoord door de fotohistoricus Simon B. Kool.

Bij deze tentoonstelling organiseert het NHM een lunch. Entree: 7,50 euro

Reserveren via: Je kunt je aanmelden voor dit evenement door een e-mail te sturen naar evenementen@jck.nl. Er is plek voor 50 personen. 

Dieet: Vegetarisch 

Andere Vrijheidsmaaltijden in de omgeving:

  • Grand Café De Tropen Imgining Freedom 8:00 - 10:00 uur vrijheidsontbijt. Toegang € 20 inclkusief museumentree. Syrier Hakam Shaar  vertelt over zijn visie op de wederopbouw van Aleppo.
  • Pakhuis De Zwijger Eat to Meet - Aleppo Special 5 mei 19:00 uur. € 20. Voertaal Engels.