Back to All Events

9 april 20:00 u Plantage Weesperbuurtoverleg in Eik en Linde

  • Café Eik en Linde 22A Plantage Middenlaan Amsterdam, NH, 1018 DE Netherlands (map)

Op maandag 9 april 20:00 - 22:00 uur vergadert het Plantage Weesperbuurtoverleg (PWO) in café Eik en Linde. Het PWO heeft deze keer het karakter van een Proces Werk Overleg over een drietal belangrijke onderwerpen :
1)      Financiële ondersteuning beroepsprocedures De Nieuwe Plantage (Sint Jacob) en Holocaust Namenmonument. In beide beroepsprocedures hebben de betreffende bewonersorganisaties een advocaat in de arm genomen. Om de kosten hiervoor te dekken zijn zij allebei een crowdfundingsactie gestart. 

2)      Werkzaamheden in de buurt
Er is volop werk in uitvoering of in de planning: het Groote Museum van Artis, de sloop van Sint Jacob, de bouw van Cartesius2 aan de Plantage Muidergracht, de opbouw op de Boekmanschool, het kantoor van Artsen zonder Grenzen aan de Plantage Middenlaan en de herinrichting van die laan en omliggende lanen en straten in de Plantage. Het PWO pleit voor  een integraal BLVC-plan.

3)      Toekomstige contacten met de gemeente en de politieke partijen.
De verkiezingen voor de gemeenteraad en de stadsdeelcommissies zijn geweest en de vraag is: hoe nu verder? Welk vervolg kan er bijvoorbeeld worden gegeven aan de onlangs gehouden Plantage Weesperbuurt Conferentie? Hoe gaan de bewonersorganisaties*uit onze buurt en wellicht ons postcodegebied samen werken? 

Lees hier de complete agenda. Lees ook de toelichting bij de agenda.