Back to All Events

11 april 19:30 uur Bijeenkomst Wakkere Kadijkers over bouwplan werfterrein Koning William

  • Buurthuis De Witte Boei 201 Kleine Wittenburgerstraat Amsterdam, NH, 1018 Netherlands (map)
Artist impression van de nieuwbouw aan de Wittenburgervaart

Artist impression van de nieuwbouw aan de Wittenburgervaart

Op woensdag 11 april 19:30 uur organiseert de Buurtwerkgroep 'Wakkere Kadijkers' een bijeenkomst in De Witte Boei voor buurtbewoners om steun te verwerven voor hun strijd tegen het bouwplan op het werfterrein van Koning William.

Bewoners van de Kadijken zijn geschrokken van de woningbouwplannen op het terrein van scheepswerf Koning aan de Hoogte Kadijk. Ze zijn van plan om de strijd aan te binden met de gemeente om dit plan tegen te houden. Het gaat om een woongebouw van vijf lagen met 90 kleine woningen op een open onderbouw van 5-10 m hoog,  haaks op de Nieuwe Vaart,  en een kleiner gebouw met woon- en werkfunctie van drie lagen aan de Hoogte Kadijk. Zie ons eerdere bericht van 6 maart 2018.

De Kadijkers pleiten voor behoud van het historisch stadsgezicht en handhaving en verbetering van de monumentale bebouwing. Tegen de geplande werffunctie voor elektrische bootjes hebben ze geen bezwaar. De woonfunctie vereist een afwijking van het bestemmingsplan met industriebestemming. De gemeente heeft meegewerkt aan de planvorming, maar de omwonenden zijn daar op geen enkele manier bij betrokken.