Andy Giannoudis overleden, verkoper straatkant Z bij AH Sarphatistraat

Iedereen die boodschappen doet bij AH Sarphatistraat bij het Roeterseiland kende Andy Giannoudis, de verkoper van daklozenkrant Z. Hij had met zijn bijzondere accent voor iedereen een vriendelijk woord. Hij stond er elke dag, altijd behulpzaam om op een hond te passen of een fiets.

Het Parool meldt vandaag dat Andy Giannoudis is overleden, 53 jaar oud. Hij kwam in 2000 uit Duitsland naar Nederland vanwege liefdesverdriet en om een nieuw leven op te bouwen. Hij vond Amsterdam menselijker. In Amsterdam lukte het hem om met zijn verslaving te overleven. Hij was altijd vrolijk. Bij AH wilden ze niemand anders voor de deur; hij stond er zeven dagen in de week. Het laatst half jaar was hij te zwak om hele dagen kranten te verkopen. Hij had een zware verslaving en kanker. De bewoners en de AH-medewerkers missen hem. Over een maand gaat straatkant Z iets organiseren in de buurt om Andy te gedenken.