10 september 18.15 u Première nieuw aardappellied op Patatatoe 2016

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de bewoners van de Eilanden en de Jordaan vanwege honger in opstand kwamen en aardappels roofden. Met een groot festival in juli 2017 wordt het Aardappeloproer herdacht en gevierd. Daan Doesborgh maakte een nieuwe tekst voor het Aardappellied dat in 1917 op straat gezongen werd. Boudewijn Tarenskeen zette die op melodie en arrangeerde het voor vier stemmen. Als voorproef van het Aardappeloproer festival brengen het Eilandenkoor en het Vierwindenkoor het nieuwe Aardappellied ten gehore tijdens Patatatoe op 10 september om 18.15 uur bij de Witte Boei. Kom luisteren en zing mee!

Voorafgaand aan deze premeier is er een uitvoering van het Wittenburgs Muziekgezelschap om 15:30 uur.

Bekijk hier het volledige programma van Patatatoe 2016.