Opening Festival Aardappeloproer in Oosterkerk was groot succes

Het Groot Aardappelkoor zingt het Aardappellied

Het Groot Aardappelkoor zingt het Aardappellied

Afgelopen donderdag vond in de Oosterkerk de openingsbijeenkomst palaats van het Festival 100 jaar Aardappeloproer. De openingstoespraak kon helaas niet door burgemeesterf Eberhard van der Laan gehouden worden, maar hij had als goede vervanger een andere burgemeester van Amsterdam: Job Cohen, tevens buurtgenoot. De organisatie hechtte aan de komst van een burgemeester want in 1917 speelde de burgemeester een belangrijke rol door een oogje toe te knijpen toen de vrouwen er met de aardappels vandoor gingen. Net als nu is Amsterdam het niet altijd eens met 'Den Haag'. Als dank kreeg Job Cohen een aardappelonderscheiding opgespeld.

Veel indruk maakte ook het speciaal gecomponeerde Aardappellied, uitgevoerd door het Groot Aardappelkoor.

Het Festival 100 jaar Aardappelloproer is inmiddels in volle gang en duurt nog tot en met zondag 2 juli. Zie hier het complete programma.