Concerten Oosterkerk t/m 23 maart

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Programmawijziging 16 februari: in verband met de stille tocht voor Mohamed Bouchikhi is het vrijdagavondconcert van het Nederlands Jeugd Gitaarorkest verplaatst naar de Vondelkerk (Vondelstraat 120a).


Na afloop van de stille toch voor Mohamed Bouchikhi op 16 februari, die om 18:00 uur in het Oostenburgerpark begint, is er koffie en thee in de Oosterkerk

 • zondag 18 februari 12:00 uur: Koffieconcert – Goldbergvariaties van J.S. Bach – Vincent van Amsterdam, accordeon.
   
 • vrijdag 23 februari 14:30 uur: vrijdagmiddagconcert – Pianiste Vivianne Cheng speelt muziek van Haydn, Chopin en Ligeti.
   
 • dinsdag 6 maart 20:00 uur Jong Talent – sopraan Marion Dumeige, mezzosopraan Sterre Kooi en de pianisten Stephanus Harsono & Aarón Ormaza spelen repertoire uit verschillende opera’s van  Strauss, Bizet, Massenet en Mozart.
   
 • zondag 18 maart 12:00 uur Koffieconcert – Telemann, Bach, Mozart, Britten en PERFORATOR. Marlies van Gangelen & Friends Hoboïste Marlies van Gangelen en een strijktrio spelen een uiteenlopend programma van klassiek tot hedendaagse elektronische muziek.
   
 • vrijdag 23 maart 14:30 - 15:15 uur Vrijdagmiddagconcert – Tulip Duo. Voliste Eleonora de Poi en pianist Massimiliano Turchi spelen muziek van W.A. Mozart, O. Respighi & J. Brahms. 
 • zaterdag 24 maart 10:00 -16:00 Beklim in het kader van de Open Torendag Amsterdam de toren van de Oosterkerk. Tijdens de Open Toren Dag openen historische en hedendaagse torens hun deuren voor het publiek. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 24 maart 2018 en zijn er 20 deelnemende torens, verspreid over de hele stad. Kijk voor alle informatie, bezoekersvoorwaarden, tours , het bestellen van een uniek T-Shirt met de skyline van Amsterdam en nog veel meer op www.opentorendag.nl

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/