Concerten Oosterkerk t/m 26 juli

Oosterkerklogo.jpg

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Zondag 16 juni 12:00 u: Koffieconcert ‘Nieuwe Registers’. Celliste Doris Hochscheid, pianist Frans van Ruth en organist Gonny van der Maten spelen muziek van o.a. Wouter van Belle, Rick van Veldhuizen, Bach, De Falla, Schumann & Messiaen.

Dinsdag 18 juni 20:00 u: Het Leeds University Symphony Orchestra (dirigent Georgia Webb) en Symphonic Wind Orchestra (dirigent  Mark A. Jump spelen muziek van Hector Berlioz, Roger Cichy, Peter Graham, Samuel Hazo, Gustav Holst & Jean Sibelius.

Vrijdag 21 juni 14:30 u: Het hobo trio van hoboïsten Eva Albiar Aliaga, Peter Lacković & Maripepa Contreras speelt Trio in C Major Op.87 & variaties op 'La ci darem la mano' van Beethoven.

Vrijdag 21 juni 20:00 u: Presentatie van celliste Maya Fridman’s nieuwe album ‘Canti d’Inizio e Fine’. Maxim Shalygin componeerde dit stuk. hij won de Dutch Classical Talent Award 2019.

Zaterdag 22 juni 16:00 u: Het Amsterdams Studenten Orkest speelt muziek van Mendelssohn, Rossini, Beethoven en Newton Howard. Kaartverkoop aan de deur (vanaf 15:30 uur):
€7,50 (regulier) / €5,- (jongeren tot 18 jaar en studenten).

Dinsdag 2 juli 20:00 uur: Het Italiaanse viool-piano Duo Koiné speelt Dallapiccola’s moderne visie op de componist Tartini in zijn ‘Tartiniana’, Martucci (die als de “Italiaanse Schumann” kan worden beschouwd) en de laatromantische muziek van Nino Rota.

Donderdag 4 juli 20:00 u: Het Cambridge University Wind Orchestra (CUWO) speelt muziek van over de hele wereld, onder andere Suite for jazzorkest nr.2 (Dmitri Sjostakovitsj), East Coast Pictures (Nigel Hess), Danzón nr.2 (Arturo Márquez) en Second Suite in F for Military Band (Gustav Holst).

Zaterdag 20 juli 20:00 u: Het City of Belfast Youth Orchestra o.l.v. Paul McBride met muziek van o.a. Johann Strauss, Edward Elgar, Arturo Márquez en Antonin Dvořák. Met medewerking van celliste Ellen Quinn.

Zondag 21 juli 12:00 uur: Koffieconcert. Gibraltar speelt liederen en andere muziek uit het Middellandse Zeegebied. Van chansons tot raï, van soefimuziek tot tarantella’s: ontroerend, aanstekelijk, feest!

Vrijdag 26 juli14:30 u: Vrijdagmiddagconcert – Pianist Nadav Katan.. De werken op het programma hebben gemeen dat ze niet voor piano werden geschreven, maar gearrangeerd en enigszins opnieuw gecomponeerd voor piano.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/