Verbouwing Diamantbeurs door Capital C: eind februari start gevelrestauratie

Dakrand- en gevelreconstructie met torens

Dakrand- en gevelreconstructie met torens

De Diamantbeurs wordt ontwikkeld tot een centrum voor de creatieve industrie met ruimte voor kleinschalige workshops, lezingen, debatten en tentoonstellingen. Ook komt er plek voor freelancers, zelfstandigen en een horecavoorziening aan het plein en op de bovenste
verdieping. Zie www.capitalc.amsterdam

In een nieuwsbrief van 31 januari meldt Capaital C dat de damwanden die het grondwater reguleren zijn geplaatst en 80 % van de nieuwe fundering. Op dit moment wordt de beganegrondvloer verwijderd zodat er straks een nieuwe vloer gelegd kan worden. Zodra de nieuwe vloer is geplaatst, wordt gestart met het uitgraven van de kelderverdieping.

Eind februari start de restauratie van de gevel. De dakrand wordt in oorspronkelijke staat teruggebracht en de twee originele torens aan de zijkant van het gebouw  (Nieuwe Achtergracht) worden in ere hersteld. Naar verwachting gaat het vernieuwde gebouw in 2019 officieel open.

Kunstenaars en ontwerpers worden betrokken bij de inrichting. Ook worden er kunstinstallaties gemaakt die in het gebouw een plek krijgen. Bekijk de film: https://www.youtube.com/watch?v=wZXQ5e3Vyws&feature=youtu.be

Lees hier de complete nieuwsbrief van Capital C.