De Jodenvervolging in foto's. Tentoonstelling in het Nationaal Holocaust Museum

Jodenvervolging_3D_small_image-1.png

Op 27 januari is na de Holocaustherdenking in het Wertheimpark de fototentoonstelling ‘De Jodenvervolging in foto’s’ geopend in het Nationaal Holocaust Museum aan de Plantage Middenlaan 27. Tegelijkertijd is het eerste exemplaar van het gelijknamige fotoboek uitgereikt aan een nabestaande en aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib.

De foto’s hebben betrekking op de Jodenvervolging in Nederland en zijn verzameld uit archieven in binnen- en buitenland. Een groot aantal foto's is gemaakt door professionele fotografen, meestal in opdracht van Duitse instanties voor gebruik als propaganda. Daarnaast waren er ook talloze amateurs, die de vervolging en de deportatie van de Joden fotografeerden.

De tentoonstelling is te zien t/m 6 oktober 2019