Witte Boei bomvol bij boekpresentatie Kattenburg 11 december

Schrijfster Lily van Rijswijk Clerkx overhandigt de eerste exemplaren van haar boek aan de Kattenburgers Rietje Werts en Peter Prins. [Foto: Gerrit Alink]

Schrijfster Lily van Rijswijk Clerkx overhandigt de eerste exemplaren van haar boek aan de Kattenburgers Rietje Werts en Peter Prins. [Foto: Gerrit Alink]

Met circa 130 bewoners - de meesten van Kattenburg - was de Witte Boei afgelopen vrijdagmiddag 11 december bomvol. Buurtorganisatie 1018 en Buurtboeken 1018 organiseerden samen een bijeenkomst waarin een nieuw boek over Kattenburg ten doop werd gehouden en de vernieuwde website werd gepresenteerd van www.buurtboeken.nl met verhalen van heel postcodegebied 1018.

Schrijfster Lily van Rijswijk-Clerkx vertelde zelf hoe zij tussen 1958 en 1962 aantekeningen bijhield van wat er rond haar woning in de Kleine Kattenburgerstraat gebeurde, van gesprekken die zij in de winkels en op straat opving. Na vijftig jaar heeft zij deze aantekeningen op zolder teruggevonden en op basis daarvan het  boek 'Kattenburg, een bijzondere buurt. 1958-1962'  samengesteld. Zij heeft het boek in eigen beheer uitgegeven en overhandigde de eerste exemplaren aan twee bewoners van Kattenburg, Rietje Werts en Peter Prins. 
Onder leiding van Saskia Moerbeek werd de zaal uitgedaagd om ook met herinneringen en anekdotes te komen over het oude Kattenburg.

Angelie Weber en Anke Brugman lieten zien wat er allemaal te vinden is op de nieuwe website van www.buurtboeken.nl . Nieuw is dat er boeken op staan die doorbladerbaar zijn en dat het zoeken naar plekken en personen makkelijker is gemaakt.

Gerrit Alink maakte een groot aantal foto's van deze middag. Klik hier om ze te bekijken.

Het boek 'Kattenburg, een bijzondere buurt, 1958-1962'  is voor € 8,- verkrijgbaar aan de balie van De Witte Boei. Het kan ook per post besteld worden door € 16 over te maken naar bankrekening NL36 INGB 0004 8464 62 t.n.v.  Samen Plus, onder vermelding van 'Kattenburg'.