Zoku: nieuw hotelconcept Gebouw Metropool Weesperstraat

In Het Parool van zaterdag 16 mei is een uitvoerig artikel verschenen over het langverblijvershotel Zoku, dat zich dit najaar met 133 kamers gaat vestigen in het verbouwde Metropoolcomplex aan de Weesperstraat, het gebouw  dat de Nieuwe Kerkstraat overspant.  Het bijzondere is dat niet het bed dominant is in de hotelkamer, maar de keukentafel. Daaraan kun je eten (er is ook kookgelegenheid), werken en bezoek ontvangen.  Op het dak komen een daktuin met verse kruiden, een kas en social space. Op het dak is ook de receptie. Het concept is ontwikkeld door Hans Meyer, die eerder voor CitizenM werkte. Mede-oprichter is Marc Jongerius. Zij willen dit concept ook in andere steden gaan toepassen. Het geld komt van drie families die anoniem willen blijven en de Rabobank. Zie hier het volledige Paroolartikel. Zie ook www.metropoolvan morgen.nl