Sjoerd Soeters: Oosterkerk niet verkopen

De nieuwe dienst Gemeentelijk Vastgoed is bezig om al het gemeentelijk vastgoed te inventariseren om vast te stellen welke panden in de verkoop moeten om een kwart miljard van de gemeentelijke schuld te kunnen aflossen. Het Parool laat  een aantal deskundigen aan het woord om een voorzet te geven in de krant van 25 mei. Architect Sjoerd Soeters wil 'Living Tomorrow' zo snel mogelijk verkopen. "De zeventiende eeuwse Zuiderkerk en Oosterkerk zijn daarentegen van onschatbare waarde voor Amsterdam. Het zijn markeringspunten, ze symboliseren het vroegere leven in de stad. Hoewel het buitengewoon lastig zal zijn deze monumentale kerken een nieuwe bestemming te geven, moet je dat als Amsterdam ook helemaal niet willen."  Lees hier het Parool-artikel.

Een nog samen te stellen commissie benoemt de 'kroonjuwelen' van de stad die niet worden verkocht. Na de zomer besluiten wethouder Litjens en de gemeenteraad welke panden worden verkocht en welke niet.