Buurtprotest tegen plan verplaatsing Artis-tramhalte ten koste van vijf bomen

 Plan voor verplaatsing tramhalte Artis stad-uit

Plan voor verplaatsing tramhalte Artis stad-uit

De Plantage Weesperbuurt Vereniging heeft een zienswijze d.d. 24 september 2015 ingediend met bezwaren tegen het plan om de tramhalte bij Artis stad uit te verleggen naar de andere kant van het kruispunt Plantage Middenlaan - Plantage Kerklaan. De verplaatsing zou nodig zijn om snelheidswinst voor lijn 9 te bereiken en omdat de bestaande halte te smal en te onveilig zou zijn. De Plantage Weesperbuurt Vereniging herkent de problemen waarvoor dit een oplossing zou moeten vormen niet. De tijdwinst is minimaal en kan ook met andere middelen worden bereikt. De onveiligheid is bij de buurt niet bekend en onderbouwing in de vorm van  ongevalcijfers ontbreekt. Eventueel kan er vanwege de geringe hoeveelheid autoverkeer voor gekozen worden om het autoverkeer over de trambaan te laten rijden, wat nu al het geval is vanwege de politiepost. Die situatie zal voorlopig zo blijven. Lees hier het plan van de gemeente en hier de zienswijze van de buurtvereniging.