IJsterk concentreert zich op kinderopvang en stoot welzijnstaken af

IJsterk maakt in  een nieuwsbericht op de eigen website bekend dat de  stichting IJsterk zich wil concentreren op de buurtgerichte kinderovang en de welzijnstaken wil afstoten.  In postcodegebied 1018  gaat het dan onder meer om de activiteiten in Buurthuis De Witte Boei, de speeltuin Wittenburg, de speeltuin naast de BOE-school  en het jongerenwerk in De Clutch.

De medewerkers van IJsterk zijn deze week op de hoogte gebracht dat het bestuur van IJsterk verkennende gesprekken is gestart  om welzijnstaken over te dragen aan stichting DOCK Amstel & Zaan. Voor IJsterk Peuterspeelzalen zijn verkennende gesprekken gestart met stichting Dynamo Amsterdam.

Als  reden voor deze splitsing noemt het bestuur dat het aanbod van IJsterk erg versnipperd is en dat is moeilijk voor een kleine organisatie. Ze willen liever één ding goed doen voor één duidelijke doelgroep dan veel voor iedereen.

Uitgangspunt is dat de dienstverlening in stand blijft en de werkgelegenheid van de vierhonderd werknemers behouden blijft.