Te koop: bouwrijpe ontwikkellocatie voor 400 woningen Oostenburg-Noord

Bouwrijpe grond Oostenburg-Noord naast Van Gendthallen

Bouwrijpe grond Oostenburg-Noord naast Van Gendthallen

Minister Blok was op 10 november op Oostenburg ter gelegenheid van de start van de verkoop door het Rijksvastgoedbedrijf van 1,8 hectare bouwrijpe grond op Oostenburg-Noord, waarop 36.500 m2 bouwvloer gebouwd mag worden. Daarvan is 2.000 m2 voor parkeren bestemd  en 6.ooo m2 voor werken. De rest is voor woningen, ca. 400 stuks. Daarvan zal 20 % in de sociale huursector gebouwd moeten worden. Deze getallen liggen vast in het onlangs vastgestelde bestemmingsplan Stadswerf Oostenburg.

Op dit stuk grond stonden ooit VOC-gebouwen.

De verkoop van het perceel op Oostenburg vindt plaats bij openbare inschrijving. Er geldt een (beperkte) voorselectie op basis van financiële en administratieve eisen. Het gaat om bewezen ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen, bouwen of financieren van minimaal twee projecten. Tenminste een project(en) dient een omvang van minimaal 3.500 m2 bvo te hebben en bij tenminste één project dient sprake te zijn van een binnenstedelijke (her)ontwikkeling (meerdere gebouwen). Er is een biedboek te koop voor € 75.
Lees meer op https://www.biedboek.nl/nl/realestate/view/142/oostenburgmiddenstraat-te-amsterdam 

De inschrijving sluit op donderdag 4 mei 2017 om 11.00 uur.