Binnenkort: NewWerktheater aan de Oostenburgergracht 75

De eigenaren van het NewWerktheater hebben een brief geschreven aan het Eilandenoverleg en de omwomnenden om hen te informeren over het restaurant dat ze binnenkort gaan openen in het voormalige Werktheater aan de Oostenburgergracht 75.
Het gebouw staat sinds 2014 leeg. Nu komt er een bijzonder restaurant, dat de eigenaren uit respect voor de historie, in overleg met de voormalige theaterdirecteur, 'NewWerktheater' gaan noemen.

NewWerktheater is voor de helft publiek en semi-publiek toegankelijk. Het restaurant krijgt als focus kwalitatieve daghoreca. De openingstijden zijn op werkdagen 8:00 - 19:00 uur en in het weekend 10:00 - 19:00 uur. In de avonden is het restaurant meestal gesloten en is het beschikbaar voor privé diners of meetings.

De eigenaren benadrukken dat er geen sprake is van disco, club of zwaar nachtleven (zoals opgemerkt in de notulen van het Eilandenoverleg van 14 december). Dat mag volgens het bestemmingsplan ook niet.

De oude theaterzaal is in zijn geheel in gebruik als ontwerpstudio. Aan de achterzijde, in de voormalige kleine zaal, zit nu een fotostudio. Dus waar ooit zo'n 250 bezoekers kwamen, werken nu rond de veertig personen.

In de voormalige foyer kunnen er naast de restaurantfunctie (eten/lunch/diners) presentaties worden geven zoals bijvoorbeeld boekpresentaties, lezingen, films en het houden van tentoonstellingen ten behoeve van de creatieve industrie.

Daarnaast zijn de eigenaren bezig met een aantal projecten ten behoeve van het goede doel en sponsoren zij met deze ruimte een aantal creatieve opleidingen voor bijvoorbeeld eindejaarspresentaties.

Zie ook http://www.staat.com/newwerktheater/