Festival 100 jaar Aardappeloproer 29 juni t/m 2 juli 2017

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de vrouwen van de Eilanden en de Jordaan vanwege honger in opstand kwamen en aardappels roofden. Met een groot, meerdaags festival op de Oostelijke Eilanden en de Kadijken wordt het Aardappeloproer herdacht en gevierd. Een Festival om te vieren in wat voor leuke, eigenwijze en bijzondere buurt je woont! Het is georganiseerd door vrijwilligers met een programma ontstaan door de inbreng van buurtgenoten.

Dit kan je doen:

  • Wandelen langs kunst, bijzondere gebouwen en historische plekken van het Aardappeloproer, met informatie van een gids. Of de bruggenloop doen die de Eilanden met elkaar verbindt.
  • Meedoen aan theaterwandelingen waarbij je steeds op een andere plek kort vergast wordt op muziek, een voordracht of andere bijzondere ervaring.
  • Meefietsen in de Ronde van Kattenburg, medegeorganiseerd door Sciandri, of touwtrekken op het Kippebruggetje. Of toejuichen aan de zijlijn.
  • Er is theater met en door kinderen, een zangvoorstelling en muziektheater met een aardappelstrijd.
  • Je kunt historische foto’s zien en filmpjes en fotomateriaal van acties voor verbetering van de buurt en materiaal van roemruchte buurtgenoten.
  • Het Werkspoormuseum gaat open en heeft rondleidingen.
  • Iedere avond kan je een gezamenlijke aardappelmaaltijd eten gekookt door buurtgenoten en op zondag picknicken op het Marineterrein, waar kinderspelletjes georganiseerd worden.

Tijden, locaties en nog meer programma onderdelen volgen nog, maar zorg dat je erbij bent!
Lees hoe je je kunt aanmelden als vrijwillger en meer in het dossier op deze website, www.buurtorganisatie1018.nl/festival-aardappeloproer-100-jaar/   

NB: Dit jaar is Patatatoe onderdeel van het Aardappeloproer Festival.