Concerten Oosterkerk t/m 30 september

Oosterkerklogo.jpg

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Vrijdag 24 augustus 14:30 - 15:15 u Vrijdagmiddagconcert door sopraan Baiba Mīlberga & pianist Aarón Ormaza met muziek van Richard Strauss, Hugo Wolf, Jules Massenet, Edvard Grieg, Béla Bartók, Rodion Shchedrin, Franz Schubert, Sergei Rachmaninov & Francis Poulenc.

Dinsdag 4 september 20:00 - 21:30 u  Violiste Natálie Kulina en pianiste Marzia Hudajarova spelen muziek rond het thema ‘een regenachtige herfstavond’, met werken van Johannes Brahms, Charles Ives, Ottorino Respighi & Alexander Timofeev.

Zaterdag 8 september: Bespeel zelf het Van Oeckelenorgel tijdens de Nationale Orgeldag Je kan je ook aanmelden via het aanmeldingsformulier

Zaterdag 8 september 12:00-13:00 u Herdenkingsconcert Willem Meijer door organist Henk Verhoef en mezzo-sopraan Helena van Heel.

Zondag 12 september 12:00 - 13:30 u Koffieconcert: TRIO 258 (pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling) speelt solostukken voor viool en piano, Debussy’s Sonata voor viool en piano en het tweede deel uit Tchaikovsky’s Pianotrio in a.

Vrijdag 21 september 14:30 - 15:15 u Vrijdagmiddagconcert: Liedrecital door bariton Rutger van Oeveren en pianist Jaap Kooi.

Zaterdag 22 en zondag 23 september vanaf 11:00 u Open Oost. Tijdens de kunstroute op de Oostelijke Eilanden, Kadijken en Entrepotdok op 22 en 23 september zijn er het hele weekend in de Oosterkerk werken te zien van de deelnemende kunstenaars en kun je meedoen met workshops. Zondag om 14:00 uur het muzikale startsein van het Owika festival.

Zondag 30 september 15:30 - 17:00 u  Almeh Luz - Chamber Concerts.
De twee musici Jutta Maria Böhnert (gitaar) en Carla Maffioletti kozen de naam van hun duo geïnspireerd door het Arabische woord “Almeh” , dat in het oude Egypte vrouwelijke kunstenaars aanduidde die werden opgeleid in zang, voordracht en dans, en het Portugese woord “Luz” (licht).  Op het programma staat muziek van onder andere Vivaldi, Händel, Schubert, Fauré, Villa-Lobos, Piazzolla, Obradors.
Bestel hier kaarten (€15,-): https://www.ticketkantoor.nl/shop/almehluz

 Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/