Bezoek burgemeester Halsema aan Wittenburg 3 augustus

 Burgemeester Halsem met de deelnemers aan het groepsgesprek in De Witte Boei

Burgemeester Halsem met de deelnemers aan het groepsgesprek in De Witte Boei

Burgemeester Femke Halsema maakte op 3 augustus een wandeling op Wittenburg. Daar opende ze de Pluktuin op het binnenterrein aan de Jacob Burggraafstraat.

In buurthuis De Witte Boei ging ze een uur in gesprek met een dertigtal buurtbewoners. De bewoners drongen erop aan dat ze niet als patienten of object van beleid gezien willen worden door de gemeente, maar dat begonnen wordt om naar de buurtbewoners te luistenen voordat er plannen gemaakt worden. Verder kwam de verontrusting op tafel over het beleid van de Key om alle vrijkomende woningen alleen nog maar met vijfjaarscontracten aan starters te verhuren. Dat komt de sociale cohesie niet ten goede en leidt op den duur tot een kinderloze wijk. 

Tenslotte bezocht burgemeester Halsema de familie van het dodelijk slachtoffer van de schietpartij op 26 januari.