Concerten Oosterkerk t/m 25 augustus

Oosterkerklogo.jpg

Alle concerten toegang gratis/vrijwillige bijdrage tenzij anders vermeld.

Zaterdag 20 juli 20:00 u: Het City of Belfast Youth Orchestra o.l.v. Paul McBride met muziek van o.a. Johann Strauss, Edward Elgar, Arturo Márquez en Antonin Dvořák. Met medewerking van celliste Ellen Quinn.

Zondag 21 juli 12:00 uur: Koffieconcert. Gibraltar speelt liederen en andere muziek uit het Middellandse Zeegebied. Van chansons tot raï, van soefimuziek tot tarantella’s: ontroerend, aanstekelijk, feest!

Vrijdag 26 juli 14:30 u: Vrijdagmiddagconcert – Pianist Nadav Katan.. De werken op het programma hebben gemeen dat ze niet voor piano werden geschreven, maar gearrangeerd en enigszins opnieuw gecomponeerd voor piano.

Dinsdag 6 augustus 20:00 u:Jong Talent – Emma Roijackers (viool) & Aidan Mikdad (piano) spelen Bartók’s 1e sonate en de beruchte ‘Kreutzer’ sonate van Beethoven.

Zondag 11 augustus 12:00 u:  pianiste Vera Kooper brengt een voorproefje van een grote tournee die ze in 2020 gaat maken langs de Nederlandse theaters met het programma “Het jaar 250 na Beethoven”.

Vrijdag 23 augustus 14:30 u: Stefan Gottfried en Jasper Iturrospe combineren met hun nieuwe project jazz saxofoon en klassieke gitaar. Hun programma is een mix van eigen composities, Zuid-Amerikaanse muziek en jazz, met werken van Astor Piazzolla, Ralph Towner, Tom Jobím en meer.

Zondag 25 augustus 2019 12:00 u: 3VIOLAS is een groep bestaande uit drie jonge en gedreven altviolisten:. Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller. Zij spelen eigen muziek en eigen arrangementen van zowel klassieke als actuele muziek, variërend van Tchaikovsky tot aan Swedish House Mafia. Daarnaast is improvisatie een vast onderdeel.

Zie voor meer info en het programma voor de komende maanden  http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/agenda/