Oosterdoksdraaibrug nu echt dicht; antwoord B&W raadsadres Eilandenoverleg

                                                                                                   Foto Gert-Jan van der Weijden

                                                                                                   Foto Gert-Jan van der Weijden

Per 1 januari is de Oosterdoksdraaibrug tussen Dijksgracht-West en Oosterdokskade voor 2,5 jaar afgesloten vanwege de bouwwerkzaamheden voor het gebouw van Booking.com op het Oosterdokseiland. Het Marineterrein is daardoor via de Commandantsbrug nauwelijks nog bereikbaar. Hetzelfde geldt voor Hanneke's Boom. 
Voetgangers kunnen via twee liften en de brug in de Piet Heinkade de Kop Dijksgracht nog wel bereiken, maar erg sociaal veilig is die route niet. Fietsers moeten omrijden via NEMO-brug en Prins Hendrikkade naar het Marineterrein. Een reusachtige omweg om bijvoorbeeld naar restaurant de Scheepskameel te gaan. Lees hier ons bericht van 29 november over alle omleidingen

Ons bericht van 17 november ging over het raadsadres van het Eilandenoverleg waarin het ernstig bezwaar maakt hiertegen en, voor het geval dit toch doorgaat, aandringt op het zo snel mogelijk aanleggen van een nieuwe brug tussen de Nemo-pier en het Marineterrein.

Hierop heeft het College van B&W nu geantwoord dat er uit veiligheidsoverwegingen geen andere oplossing is. Wel wordt toegezegd dat de gemeente ook de wenselijkheid en haalbaarheid van aanvullende maatregelen gaat onderzoeken om de omgeving van het Oosterdok bereikbaar te houden. De precieze opdracht voor dit onderzoek zal nog worden geformuleerd in samenspraak met stadsdeel Centrum. De suggestie van het Eilandenoverleg voor een brug van Nemo naar Marineterrein zal daarbij worden betrokken.

Lees hier de volledige reactie van B&W.