Buurt toont betrokkenheid bij dodelijke schietpartij in speeltuingebouw

Bijeenkomst zaterdagmiddag 27 januari achter de Oosterkerk

Bijeenkomst zaterdagmiddag 27 januari achter de Oosterkerk

Zaterdag 27 januari toonden de bewoners van de Oostelijke Eilanden hun betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige stagiair die omkwam bij de schietpartij in het speeltuingebouw op Wittenburg (zie ons eerdere bericht hierover) door naar een demonstratieve bijeenkomst te komen op het plein achter de Oosterkerk. Daar werd gesproken door vertegenwoordigers van het Eilandenoverleg, Dock en Buurtcomité 1018. Ze benadrukten het belang van onderlinge steun, vroegen om maatregelen van de gemeente en deden een dringende oproep op de jongeren om af te zien van wraakacties. Klik hier voor een videoverslag van AT5

Het vervolg vond plaats in de Witte Boei in de vorm van een gesprek met de rouwende Marokkaanse moeders en hun familieleden en vrienden. 

Klik hier voor het verhaal van de buurman van de doodgeschoten 17-jarige Mohammed (van website AT5) .

Hassane Ouled Ali schreef op Facebook een ontroerende brief aan burgemeester Jozias van Aartsen. Hij vraagt hem om de veiligheid van de bewoners van de Oostelijke Eilanden zoveel mogelijk te garanderen. Lees hier de brief.