Weesperstraat speelstraat op zondagochtend

Wibaut vrij flyer.jpg

Wibautstraat, Weesperstraat, Valkenburgerstraat, IJtunnel en Nieuwe Leeuwarderweg elke zondag tussen 7.:00 en 13:00 uur autovrij. Daarvoor pleiten actiegroep ‘Wibaut vrij’ en de Fietsersbond Amsterdam. Op de linkerbanen kunnen de snelle fietsers en wielrenners. Op de rechterhelft leren kinderen fietsen en rolschaatsen en kan je joggen, nordic walken en acrobatieken Al deze groepen krijgen te weinig ruimte in de volle stad. Amsterdam is al jaren niet meer fietsstad nummer 1. Steden in het buitenland hebben Amsterdam ruimschoots ingehaald met met ontspannende straatinitiatieven.

De Noord-Zuidas is een achterhaald stedenbouwkundig concept die heel Amsterdam doorsnijdt en de stad verdeelt. De initiatiefnemers willen dat de weg op zondagochtend juist verbindt. De grote winst: meer beweging, rust, schone lucht en kilometers plezier.
Reageren kan naar amsterdam@fietsersbond.nl en wibautvrij@xs4all.nl