Funenhof genomineerd voor Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

Funenhof 2019.JPG

Elk jaar maakt de gemeente in december bekend wat het meest populaire nieuwbouwproject is in Amsterdam. Tot en met woensdag 12 juni kun je via de Nieuwbouwprijspagina op de website van !WOON stemmen op jouw favoriete Amsterdamse nieuwbouwproject. Er zijn tien projecten genomineerd. Het enige project in postcodegebied 1018 is het Funenhof (Blankenstraat 390) , dat verscholen ligt aan de rand van het Funenpark in de Czaar Peterbuurt. De architecten zijn Arons en Gelauf. Bekijk hier het project Een filmpje laat zien hoe de bewoners het project waarderen.

Het Funenhof is een modern kleinschalig hofje van 8 eengezinswoningen met een gemeenschappelijke binnentuin. Er is een directe toegang tot een groot park waar kinderen veilig op verkenning kunnen.

Er zijn twee typen woningen: Parkwoningen met tuin, woonoppervlakte 105 m2 met twee verdiepingen en 3 of 4 slaapkamers met uitzicht op het park en Hofwoningen met tuin en terras met een oppervlakte van 130 - 155 m2 met twee verdiepingen en 3 of 4 slaapkamers aan de binnentuin. De woningen hebben een houten luifel die zowel horizontaal als verticaal wordt toegepast. Hierdoor kan de gevel maximaal transparant blijven, zonder dat er al te veel inkijk ontstaat.