Plan 'Volkstoneel 1018' is óók geselecteerd voor volgende ronde van Centrum Begroot

Volkstoneel 1018.JPG

In ons bericht van 14 juli over ‘Centrum Begroot’ noemden wij acht plannen uit postcodegebied 1018 die geselecteerd zijn voor de stemronde die van start gaat op 9 september. Daarin ontbrak het plan ‘Volkstoneel 1018’ dat als plan 146 op 15 mei is ingediend.

‘Volkstoneel 1018’ wil dé plek worden waar buurtbewoners uit postcodegebied 1018 elkaar op een andere manier kunnen leren kennen. Samen plezier maken staat voorop.

In een jaar tijd werkt een club buurtbewoners (oude en nieuwe Amsterdammers) toe naar de uitvoering van een humoristisch theaterstuk dat zal worden opgevoerd in postcodegebied 1018. De club wordt begeleid door een professionele regisseur. Het stuk zal gaan over de ‘Import Amsterdammer’. Centraal staat het thema ‘thuis’. Volgens filosoof Daniël Schreiber was ‘thuis’ vroeger de plek waar je vandaan kwam: de plaats waar je geboren was, het gezin waartoe je behoorde, de buurt waar je wortels lagen.
Hoe belangrijk zijn je roots als je op een heel andere plek gaat wonen? Hoe maakt de import Amsterdammer zich thuis in Amsterdam? En, wat vind de echte Amsterdammer daar van? In onze samenleving is het vormen van een gemeenschappelijke identiteit vaak het doel. Met Volkstoneel 1018 willen we juist de ruimte geven aan de deelnemers voor zijn of haar anders-zijn. Want dat is toch ook waar Amsterdam voor staat? Een vrijzinnige stad?

Bij Volkstoneel 1018 is iedereen welkom, of je nu wel of geen toneelervaring hebt. Je wordt begeleid door een professionele regisseur. Dit toneelstuk zal het eerste stuk zijn van Volkstoneel 1018. Bij gebleken succes komt er een vervolg.