Teken de petitie tegen de verhuurderheffing. Huurders betalen nu 4-5 maanden huur per jaar aan de schatkist

Verhuurderheffing.jpg

De verhuurderhegffing si een belasting die de woningcorporaties aan het rijk moeten betalen voor elke sociale huurwoning. In 2020 in totaal 1,8 miljard Euro. Die heffing wordt opgebracht door de huurders van sociale huurwoningen en komt neer op 4-5 maanden huur per jaar.

Het kabinet is nu van plan € 100 miljoen per jaar te investeren in nieuwbouw van sociale huur. Maar dat is een schijntje vergeleken met de naar € 2 miljard oplopende verhuurderheffing.

Laurens Ivens, wethouder Wonen van de gemeente Amsterdam, is nu een petitie gestart waariin het rijk gevraagd wordt om te stoppen met de verhuurderheffing. Om deze petitie te steunen, ga naar

www.petities.com/wooncrisis

Tekst van de petitie:

Nederland kent een wooncrisis. Voor steeds meer mensen is geen betaalbare woning te vinden. In plaats van te investeren in woningbouw, belast het Rijk verhuurders van betaalbare woningen voor 2 miljard euro per jaar. Deze rekening komt te liggen bij de huurders en woningzoekenden. Schaf de verhuurderheffing af!

  • Bouw meer woningen

  • Houd woningen betaalbaar

  • Investeer in de kwaliteit en duurzaamheid van woningen

Pak de wooncrisis aan: stop de verhuurderheffing! 

Denk er aan ook je e-mailadres in te voeren en dan per mail je ondertekening te bevestigen. Deze bevestigingsmail komt mogelijk in je spam terecht. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.