Parool-artikel over Langhouthallen Storkterrein Oostenburg

Op 22 december stond in het Parool een artikel over de Langhouthallen op het Storkterrein op Oostenburg. Het gebouw staat ook bekend als Theaterfabriek. Buurtbewoner Titus Dekker heeft ontdekt dat de hallen in 1931-1933 gebouwd zijn en een typisch voorbeeld zijn van de Nieuwe Zakelijkheid. Ze waren onherkenbaar in een modern jasje gestoken van metalen platen en daarom door de gemeente als naoorlogs ingeschat. Intussen heeft de Commissie Welstand en Monumenten geconcludeerd dat deze hallen monumentwaardig zijn, zowel vanwege de bouwperiode als vanwege de bijzondere staalconstructie met lichtdoorlaten plofdak, waardoor bij een explosie de muren blijven staan.

Een probleem is wel dat de eigenaar, woningcorporatie Stadgenoot, de woningen had willen slopen om er 150 nieuwbouwwoningen te bouwen. Het alternatief is nu om er een hotel in te vestigen. Volgens de gemeentelijke hotelloods is dat vanuit de hotelwereld grote belangstelling voor.

Lees hier het complete artikel.